Ny rengöringsrutin med ACO
Skönhet & Mode

Ny rengöringsrutin med ACO, gel eller lotion?

Oavsett om du bär mycket makeup eller inte så behöver ansiktet rengöras. Så under sommaren har jag kört ny rengöringsrutin med ACO, där jag testat två olika varianter för att se vad som passar bäst.

Innan jag åkte upp till stugan i somras fick jag hem två produkter från ACO. Perfekt tillfälle att testa ny rengöring i stugan, för även om jag nu inte sminkar mig varje dag så behöver ansiktet rengöras. Och där är det ingen som reagerar om hela ansiktet blossar upp.

ACO är ett av nordens mest älskade hudvårdsmärken och har funnits på marknaden i över 75 år. 1939 föddes detta svenska hudvårdsmärke ur svenska apotekarnas önskan. Visste du att ACO står för Apotekens Composita. Det betyder apotekens blandning på latin. Något jag inte visste var att deras labatorie ligger Upplands Väsby. Skulle vara otroligt intressant att hälsa på där.

Dom två produkter jag fått hem och testar just nu under semester är Face clean gel och Face clean lotion. Även då dessa är anpassade för normal eller kombinerad hud (blå serien) så ser jag fram emot att se vad dessa kan göra för mig. Vanligtvis utgår jag från produkter som är anpassade i serien torr och känslig hud (rosa serien).

Ny rengöringsrutin med ACO, gel eller lotion?

ACO Face Refreshing Clean Gel

Den här gelen är mild och helt tvålfri. För att kunna ge ett ärligt svar på hur pass bra den är så sminkade jag mig vissa dagar bara för att se hur bra den skulle tas bort. Och sedan är det lite roligt att gå runt festsminkad i skogen, allt känns lite mer glammigt då. Face clean gel innhåller bla cocamidopropyl betaine som är ett ämne som bidrar till en rengörande effekt och ser även till att den har en ökad mildhet. Glycerin är det naturliga ämnet som ser till att huden får en effektiv återfuktning och så har vi panthenol som även den bidrar till återfuktning och vårdar huden.

Så med dessa tre ämnen bla så skall denna gel inte bara ta bort smuts utan även se till att huden blir återfuktad och intar sin naturliga fuktbalans. Har jag nämnt förresten att den är parfymfri?

Jo den tar absolut bort smuts och makeup utan att torka ut mitt ansikte. Som jag nämnde ovan så är min hud lite av den känsligare men jag kan faktiskt inte säga att denna produkt inte skulle fungera även för dig med känslig och torr hud. Jag gillar den även om inte all makeup försvann, kanske är den perfekt att använda dom dagar ansiktet inte har fått utstå allt för mycket makeup. Men som sagt jag gillar den och kommer fortsätta använda den tills flaskan är tom.

Ny rengöringsrutin med ACO, gel eller lotion?

Är du mer för lotion så har vi Face clean lotion som även den är en mild och lugnande produkt. Denna skall enligt ACO ta bort makeup och orenheter. Så kanske är det denna vi skall satsa på om det är just makeupen som vi vill ha bort. Som produkten ovan skall även denna återfukta och bevara hudens naturliga balans. Och så får vi inte glömma även helt parfymfri.

I Aco Face clean lotion hittar vi ämnen som paraffinum liquidum, ett ämne som hjälper till att lösa upp det feta i makeup och smuts. Lite som bilens avfettning men ser även till att huden återfettas. Sedan har vi canola oil som ger näring och bildar skyddande lager som kapslar in fukten i huden. Där hittar vi även naturliga växtsteroler och vitamin E.

Som produkten antyder så tar den bort makeup, mycket bättre än Face clean gel. Mitt ansikte blir inte alls uttorkat och jag behöver inte trycka ut halva tuben med ansiktskräm direkt efter. Skulle jag behöva välja mellan dessa produkter så vinner lotion, men jag kommer använda mig av både. För som sagt, det är inte varje dag du går runt med massa makeup och behöver skrubba ansiktet.

Ny rengöringsrutin med ACO, gel eller lotion?

Jag skulle gärna se att dessa kunde komma i resestorlek så dom kan få följa med ut på resande fot också. Till landet har jag inga problem att ta med mig stora flaskor men skall jag ut och flyga vill jag ha så små förpackningar som möjligt.

ACO Face Refreshing Cleansing Gel – 75SEK / 200ml
ACO Face Refreshing Cleansing Lotion – 69SEK / 200ml

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Malin 17 september 2017 at 20:45

  Hej! Tar denna lotionen bort mascara och foundation? Tänkte om man t ex duschar med mycket smink och vill ta bort sminket där och bara pumpa denna i handen. Fungerar den då? 🙂

  • Reply Annica 17 september 2017 at 22:06

   Hejsan Malin,
   Ja för mig tog den bort foundation och resterande smink när jag tvättade med denna. Vattenfast mascara kan vara lite knepigare då den är så mild. Men jag tycker ändå att jag fick bort allt jag ville. Så praktiskt med denna flaska som du skriver att ha den nära sig när en duschar, perfekt att tvätta bort allt då och inte behöva hålla på med tuber eller liknade. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.