Skönhet & Mode

Ny hårvårdsrutin – Idun Minerals

Detta inlägg innehåller ett pressutskick samt annonslänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*) Mer info finner du under PR & Policy.

Det är dags för en ny hårvårdsrutin och Idun Minerals står på tur. Med förpackningar som passar min smak hoppas jag även på innehållet passar mitt hår.

I förra veckan visade jag er min senaste hårvårdsrutin som jag haft, men nu är det dags att gå vidare och ta en ny rutin. Oftast använder jag produkterna under några veckor, kanske 2-3 månader och sedan byter jag. Om det är så att produkterna inte håller måttet och gör mitt hår värre än vad det brukar vara en dålig dag så slutar jag självklart tidigare.

Men efter dessa veckor så börjar jag som sagt med nya produkter och försöker ta mig igenom lika lång tid. På så sätt är det lättare att jämföra om produkterna fungerar för mig. Är det så att jag har kvar från några produkter som jag verkligen gillade så händer det ibland att jag hoppar tillbaka till dom mellan varven.

Nu tänkte jag faktiskt påbörja en ny rutin med nya produkter från IDUN Minerals. Ja du hörde rätt, dom har äntligen släppt produkter även till håret. Deras hårvård är utvecklad med hänsyn till människa, djur och natur. Produkterna är fria från ingredienser som potentiellt kan skada människor, djur eller miljö.

Ett stort plus är att alla förpackningar är återvinningsbara och tillverkade i hållbara material. I produktutvecklingen strävar IDUN Minerals inte bara efter att välja de mest effektiva ingredienserna utan även de mest hållbara förpackningsmaterialen, t.ex. polyeten framställt av förnybart sockerrör istället för icke-förnybar råolja som materialet ofta tillverkas av. Produkterna är självklart inte djurtestade och alla är 100 % veganska. Visst låter det bra!

Så då tittar vi på dom tre produkter jag skall börja använda nu tycker jag.

IDUN Minerals Deep Moisture Hair Mask ( 179 SEK / 200 ml ) är en extra rik och vårdande hårinpackning med välgörande ingredienser såsom äppelsyra, ärtprotein och sheaolja. Den reparerar, återställer och ger extra vård till skadat hår. Ja det! Det är precis det mitt hår behöver nu känner jag. Tack vare effektiva ingredienser stärks håret mot såväl avbrutna hårstrån som kluvna toppar. Hårinpackningen gör håret mjukt, följsamt och glansigt samtidigt som den ger en ökad volym och livfullhet. Milt parfymerad med hypoallergen parfym, med doft av hav och sommarbris. Det är som att ha sommar på tub!

 • Äppelsyra (AHA) bidrar med fukt, vård och rätt pH
 • Mjukgörande och vårdande shea- och rapsolja
 • Hydrolyzed Pea Protein: Protein från ärta som innehåller essentiella aminosyror som ger ökad volym och fukt, samt gör håret mer mjukt och följsamt. 
 • Återfuktande glycerin
 • Vitamin B och E: Provitamin B5 (panthenol) och Vitamin E skyddar och stärker håret samt bidrar med glans
 • Extrakt från äppelstamceller innehåller viktiga mineraler och livgivande ämne och motverkar hårfollikelns åldrande och ger vitalitet och ny livfullhet till håret

IDUN Minerals Volume & Care Shampoo (159 SEK / 250ml) är ett volymgivande schampo för tunt och fint hår som vårdar och återfuktar utan att tynga ner. Ett shampoo många av oss skandinaver kan behöva med andra ord. Volymschampot innehåller vitaminer och mineraler som bidrar med fyllighet, glans och ny livfullhet samtidigt som det stärker hårets struktur. Schampot ger ett krämigt och rikt lödder vid användning och är milt parfymerat med hypoallergen parfym, och även denna med doft av hav och sommarbris.

 • Milda rengörande, vårdande tensider och rikt mjukgörande ämnen
 • Hydrolyzed Pea Protein innehåller essentiella aminosyror som binder in till håret och ger ökad volym, fukt, samt gör håret mer mjukt och följsamt.
 • Vitamin B : Provitamin B5 (panthenol) skyddar och stärker håret och bidrar med glans
 • Äppelsyra (AHA) bidrar med fukt, rengöring, vård och rätt pH
 • Extrakt från äppelstamceller innehåller viktiga mineraler och livgivande ämnen och motverkar hårfollikelns åldrande och ger vitalitet och ny livfullhet till håret

Volume & Care Conditioner (159 SEK / 250ml) är ett utredande balsam för fina, tunna hår som vårdar och återfuktar utan att tynga ner. Ett volymbalsam som ger håret volym och gör det mjukt, lent och glansigt. Balsamet är berikat med vitaminer och mineraler som skyddar och stärker samt ger vitalitet och ny livfullhet till håret. Volume & Care Conditioner är milt parfymerat med hypoallergen parfym som andra två produkterna med doft av hav och sommarbris.

 • Rikt konditionerande och vårdande ämnen
 • Hydrolyzed Pea Protein innehåller essentiella aminosyror som binder in till håret och ger ökad volym, fukt, samt gör håret mer mjukt och följsamt.
 • Vitamin B och E:  Provitamin B5 (panthenol) och Vitamin E skyddar och stärker håret och bidrar med glans
 • Äppelsyra (AHA) bidrar med fukt, vård och rätt pH
 • Extrakt från äppelstamceller innehåller viktiga mineraler och livgivande ämnen och motverkar hårfollikelns åldrande och ger vitalitet och ny livfullhet till håret

Jag ser verkligen fram emot att testa dessa tre produkter och hoppas att jag får behålla dom för mig själv. Det finns nämligen en risk att sambon går på dom då förpackningarna är svarta. Ja jag vet, allt som är svart behöver inte vara manligt. Men ibland går det fort och då sträcker han sig efter dom produkter som inte ser så tjejiga ut. *skrattar*

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Karinsbeautyroom 15 januari 2019 at 09:51

  Dessa låter verkligen super och skulle nog passa mitt hår som handen i handsken. Ska bli kul att höra vad du tycker om dessa. Särskilt intresserad av om du upplever att håret blir fett fortare än vanligt, ett problem jag upptäckt att volymprodukter kan ge mitt hår.

  • Reply Annica 15 januari 2019 at 21:47

   Ja det kommer absolut en recension sedan när jag använt produkterna några gånger. Håller tummarna för att jag slipper fett hår alldeles för fort av dom. Avskyr sådana produkter *skrattar*

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.