På Bordet

Nutrilett Ice Coffee Almond Latte

I samarbete med Buzzador och Nutrilett

Älskar kaffe, dålig på att äta ja då kanske Nutrilett Ice Coffee Almond Latte kan vara något för mig så magen blir glad.

Ni kommer säkert ihåg att jag frågade för några månader sedan hur jag skall göra för att klara dagen när jag sitter på kontoret utan att äta mat som behöver värmas eller på något sätt luktar. Jag tror faktiskt jag kanske har hittat lösningen som både ger min mage kaffe och något matigt.

Nutrilett Ice Coffee Almond Latte är det senaste tillskottet bland nya generationens shakes från Nutrilett. “En underbar kombination av härlig kaffesmak och mandelmjölk − perfekt för den hälsomedvetna kaffeälskaren!” Ice Coffee Almond Latte skall vara ett utmärkt alternativ när du inte hunnit laga ett hälsosamt och gott mål mat. 

Nutrilett Ice Coffee Almond Latte

Drycken innehåller endast 148 kcal och är low sugar. Men jag reagerade ändå på att den innehåller både socker och sötningsmedel. Kanske är det vanligt och jag inte brukar titta så väldigt noga på innehållet när jag köper en produkt, men då denna skall vara hälsosam och low suger så var jag tvungen att se efter.

Vatten/vand, mandeldryck (vatten, MANDELMASSA 2 %), MJÖLK/MÆLK-PROTEINKONCENTRAT, karamell socker, maltodextrin, rapsolja, instant kaffe (0,4 %), kaffeextrakt, arom, förtjockningsmedel (gellangummi, mikrokristallinsk cellulosa, natriumkarboximetylcellulosa, karragenan), cikoriarotfiber (inulin), salt, stabiliseringsmedel (natriumpolyfosfat, kaliumfosfat, natriumfosfat), surhetsreglerande medel (kaliumcitrat, natriumcitrat, magnesiumhydroxid, kaliumhydroxid, citronsyra), sötningsmedel/ sødestoffer (acesulfam K, natriumsackarin), mineraler*, vitaminer**. *MINERALER: kaliumklorid, järnlaktat, zinksulfat, kopparsulfat, mangansulfat, kaliumjodid, natriummolybdat, natriumselenit, kromklorid. **VITAMINER: vitamin A, vitamin D, vitamin E, vitamin C, tiamin, riboflavin, niacin, vitamin B6, folsyra, vitamin K, vitamin B12, biotin, pantotensyra.

Smaken som ni kanske redan har förstått av rubriken är att detta är en kaffedryck. Då jag skall minska ner på både kaffe och laktos under detta år så kanske denna är som gjord för mig. Om denna kommer ersätta min frukost (morgon kaffet) vet jag faktiskt inte, men en lunch då och då kommer den absolut få ersätta. Perfekt med lunch och kaffe på samma gång faktiskt. *skrattar* Men tillbaka till själva smaken. Personligen älskar jag iskaffe sedan länge så att dricka en kall kaffe istället för varm gör mig inget. Kaffesmaken är rätt lagom, inte för mycket och den finns absolut där. Många kaffeersättare kan ha en tendens att inte ens smaka kaffe annars. Personligen dricker jag mjölk med kaffe mer än kaffe med mjölk.

Mandelmjölken ger drycken en annan rundhet utan att bli för söt. Denna har även öppnat upp mig för att testa mandelmjölk i fortsättningen för vanlig mjölk. Vet inte om det skall vara nyttigare för min mage att dricka mandelmjölk, men jag tror absolut inte den kommer må dåligt av det.

Fördelen med denna produkt är att den lätt kan tas med i väskan utan att jag behöver ha någon speciell väska som är stor i botten (som jag oftast haft till vanliga lunchlådor). Jo ett stort plus som jag faktiskt nästan höll på att glömma! Sådana här drycker oavsett vilket märke dom kommer ifrån har en tendens att växa i munnen på mig. Vet inte om jag är väldigt känslig eller inte. Men denna får jag i mig utan några som helst problem, bara den är tillräckligt kall.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.