Nu får det vara nog helt enkelt.

Det har varit tyst här lite för länge nu, och med anledning faktiskt. Jag har bara dragit ut på detta inlägg skulle man kunna säga. Skulle egentligen lagt upp det för flera veckor sedan. Vet faktiskt inte riktigt när men det var ändå en tid sedan. Funderade lite och tvekade i början, men efter ett tag kändes det helt rätt. Det får helt enkelt vara nog nu. Bloggen går i graven för gott denna gång.

Verken min kropp eller psyke klarar av stressen just nu att över att lägga upp bra content så många gånger som möjligt i veckan. Det känns som jag tvingar fram innehåll bara för att ha något att lägga upp. Precis så som det inte skulle vara. Dom första veckorna gick bra, jag gjorde allt precis i den ordning och takt jag ville. Men sedan kom den där mentala stressen över att vara alla till lags. Producera foton som inte bara är en tråkig produktbild och sedan en text som inte finns på alla andra bloggar. Ni fattar, det funkar liksom inte att ”bara” blogga som man känner för det. Speciellt inte när man har utmattningssyndrom och tendensen att ligga alla andra till lags i första hand. Min kropp värker mer eller mindre varje dag och att sitta mer än nödvändigt framför en dator gör inte saken bättre. Jag vill må bra igen.

Jag sitter framför två skärmar varje dag 08-17, känner att det räcker. Och nu är det ju inte så att jag får allt ”gratis” som många verkar tro. 90% av alla produkter köper jag faktiskt själv. Och just nu känns det som att jag bara köper för att kunna ha något att blogga om. Så vill jag absolut inte ha det.

Tanken var först att lägga ner sociala medier helt, men då vet jag att jag kommer gå in i väggen fortare än att Corona skulle försvinna. Nä Instagram kommer jag hålla kvar i hårt. Och det går faktiskt att göra lika bra om inte bättre content där än på en blogg. Så när jag känner för det kommer jag ”blogga” där om produkter jag köpt eller fått i pressmaterial. För jag älskar ju skönhet lika mycket nu som för några år sedan, så jag kommer ju inte släppa den biten helt. Och sedan så tycker jag faktiskt att det är roligare att skapa content till Instagram än till en webbaserad blogg. Det är så mycket smidigare och sedan är det så mycket smidigare att kolla in Instagram än att surfa runt på olika bloggar. Tror vi bloggen kommer dö ut snart kanske?

You Might Also Like

2 Comments

 1. Jeanette

  Jag tror bloggande är på väg att tona ut. Tyvärr!
  Precis som du säger, de går snabbare att kolla på instagram än att gå vidare och läsa på en vanlig blogg.
  Ta hand om dig,
  Kram
  Jeanette

 2. karinsbeautyroom

  Sorgligt att du slutar men jag förstår dig helt och fullt. Jag har ju inte hållit på lika länge som dig men det känns som att bloggen är på väg att dö ut. Har hållit på i typ 3år och läsarskaran ökar inte, snarare tvärt om så jag har också funderat på att lägga av med blogg och bara fortsätta på Insta mycket pga smidigheten i det. Jag vet inte hur jag gör men tanken finns där. Hoppas du kommer må bättre snart.
  Kramen

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.