Mot en ny framtid, kanske...
Hälsa & Livet

Mot en ny framtid, kanske…

Trivs en inte så skall en inte stanna. Det är dags att ta det mot en ny framtid, kanske…

Det har tagit emot att skriva detta inlägg under en längre tid, men kände nu att jag har inget att förlora egentligen. So here we go! Jag letar jobb, ja det är egentligen ingen hemlighet. Och dom som inte visste det har troligen inte uppmärksamt min tillvaro under dagtid. Har ett jobb nu som jag går till varje dag så jag är inte arbetslös, men jag vill hitta något nytt. Många säger att trivs en inte på arbetet så skall en se sig om efter annat, och det är precis det jag gör nu.

Det jag sysslar med i dag är en delad tjänst som reception och ekonomiassistent, något jag inte vill fortsätta med tror jag. Dessa (snart) 8 år har jag fått lära mig en hel del nytt när det kommer till tjänsten som ekonomiassistent. Men nu är det stopp där känns det som.

Jag är en kreativ person och vill utveckla det! Det är dagar då en sitter och tittar igenom jobbannonser som ångest kommer. Varför satsade jag inte på att plugga vidare efter grundskolan? Japp jag är en av dom person som aldrig gick ut gymnasiet utan tog mig direkt ut i arbetslivet. (Under mitten på 90 talet var det fullt möjligt) Men jag ångrar det inte helt faktiskt. Hade jag inte tagit mig ut i arbetslivet hade jag inte alls haft all den kunskap jag har idag, den där kunskapen du aldrig får i skolbänken. Mycket troligt hade jag aldrig tagit steget och flyttat till Irland för att jobba. Men jag hade säkert jobbat med något helt annat idag.

Vad jag vill göra

Jobba inom media, sociala medier, marknadsföring, event osv. Men samtidigt har jag alltid drömt om det där med att äga ett eget café, ett ställe där bakverken inte tillverkas på löpande band utan har en mer personlig och unik del. Jag älskar att pyssla och fixa, få ordning på saker och se till att folk runt omkring mig har det bra. Administration har alltid hängt med mig och planering ligger i fingertopparna. Struktur och ordning är a och o. Har inga problem att jobba på egen hand eller i team. Tidiga morgondagar eller sena nätter, jo jag är anpassningsbar. Men något jag vet att jag väldigt gärna skulle vilja komma ifrån är 8-17 jobb med utskällning om en behöver gå 5 min tidigare än dag. Drömmen vore flextider där ingen klockar dig för varje minut.

Vad kan jag göra

Då jag som sagt inte har nog som helst gymnasiekompetens pluggade jag in ämnen på folkhögskola under två terminer. Sedan har vi kurser som jag gått om vartannat när jag arbetet. Det är allt från moms och skatt till informationssäkerhet. Små men naggande goa kurser.

Om vi tar bort jobb och fokuserar på vad jag älskar att göra så kanske en kan hitta en röd tråd. Eller det dumt att göra en hobby till arbete?

Om någon frågade mig rakt upp och ner vad jag älskar att göra på min fria tid skulle jag svara: Fotografera, skapa, skriva, lyssna på musik, måla (antingen digital, på papper eller med smink i ansiktet). Det här är dom saker jag oftast gör, dagligen. Men sedan har vi det där med tårtbakningen och dekorera som egentligen ligger mig varmt om hjärtat men oftast inte utagerars längre. Men jag har tagit ett steg längre till att lära mig skapa på riktigt. I september börjar jag nämligen Grundkurs i Adobe Photoshop, InDesign & Illustrator. Det skall bli så himla skoj! Äntligen får jag lära mig något på riktigt. Detta kommer ske kvällstid så jag vill fortfarande göra något nytt på dagarna.

Mot en ny framtid, kanske...

Som liten hade jag drömmar. Ja för drömmar var det allt. Det jag ville bli när jag blev stor nog var: silversmed, billackerare, bilmeck, möbelsnickare, tidningsredaktör (drev många tidningar från sovrummet när jag var liten) eller tatuerare. Då räknar jag bort: miljonär eller världens starkaste person.

Vet du vad jag borde söka mig till kanske?
Kände att detta inlägg blev mer som en jobbansökan än ett vanligt inlägg där jag delar med mig av min vardag. Men sorry för ett väldigt långt inlägg denna onsdag.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Malin 28 augusti 2017 at 19:02

  Det är helt rätt att man inte ska stanna på ett arbete man inte trivs på. Det slutar bara med att man blir sjuk :/

  Men kasta ut ett inlägg på Linkedin. Det var så jag fick mitt jobb 🙂

  Lycka till!

  • Reply Annica 28 augusti 2017 at 19:27

   Jag tog mig modet och sökte några kurser igår och idag ansökte jag om 6 månaders tjänstledigt! Så himla glad över att jag tog tag i saken och kommer nu kanske ett steg närmare vad jag egentligen vill göra i framtiden. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.