Hälsa & Livet

Morgonkaffet goes citronvatten

Det kanske kan vara svårt till en början, men jag lovar dig att det blir enklare för var dag. Första klunken är alltid svårast, eller skall jag vara ärlig så var första glaset surt som fn. Och då älskar jag citron, lemonad ja you name it. Och jag är även en inbiten kaffedrickare och en dag utan mitt kaffe är ingen bra dag. Så dag 1 när jag byte ut mitt morgonkaffe till ett glas citronvatten började inte bra.

Efter ha varit in en sväng på akuten med svåra magsmärtor så började jag fundera på vad jag kunde göra för min mage. Första tanken var att den där koppen med kaffe direkt när jag vaknar kanske inte var så himla snäll mot magen även då den fick i gång mig för dagen. Så jag började byta ut den första koppen kaffe till ett glas med ljummet citronvatten. Kanske är det bara en ren hälsomyt, eller så är det inte.

Om jag märkt någon skillnad? Nja egentligen inte, kanske lite svårt att säga efter bara några veckor. Jag hade nu “turen” att ta en hel del blodprover innan jag startade med detta och för någon dag sedan tog jag nya. Nu kan inte jag bevis att det är just citronvattnet som påverkat, men alla mina värden som har med njurar och immunsystemet att göra har blivit bättre. Nu har jag även fått veta att det var njursten jag led / lider av när jag åkte in på akuten i påskas.

Hjälper matsmältningen
Rengör ditt system som ett vätskedrivande medel
Stimulerar immunförsvaret
Balanserar pH-nivåer
Renar huden
Det ger dig energi och förbättrar ditt humör
Läkande egenskaper
Fräschar upp andedräkten
Återfuktar lymfsystemet
Hjälper dig att gå ner i vikt
Bidrar till att minska ångest och depression

Nu tror jag inte att ett glas citronvatten varje dag kan bota alla dessa punkter ovan, men kanske kan dom hjälpa till. Och kom ihåg att man bör se över sin hälsa innan man börjar med något sådant. Inte för att jag tror att det är farligt på något sätt, men just din kropp kanske inte gillar citronvatten på fastande mage varje dag.

Nyfiken på att testa?

Ta en halv citron och pressa ner i ett glas med ljummet vatten, ca 2 dl. Japp så enkelt var det.

Eftersom jag känner mig piggare och på något sätt renare i kroppen så kommer jag fortsätta med mitt glas varje morgon. Kanske är det bara inbillning, men då får det vara min inbillning. Så länge det inte skadar min kropp så är jag glad.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.