Hälsa & Livet

Mitt 2017, med eller utan nyårslöften

Samma visa varje år. Skall man avge något nyårslöfte som man troligen aldrig kommer hålla. Eller är det kanske dags att sätta rimliga krav på sig själv.

Befinner mig fortfarande på landet vilket gett mig tid att reflektera och planera lite. Och självklart flyger det så många idéer runt i huvudet när man har lugnet runt sig. Så jag har funderat lite på det där med nyårslöften, något jag inte tänkte sätta några egentligen. Men år 2017 är inte året jag sätter några nyårslöften om att tappa 20 kg, bli en bättre människa eller resa jorden runt.

Detta år sätter jag ett löfte som jag skall göra allt för att hålla. Det är inte för att jag måste utan för att jag vill. 2017 är året då jag tänker låta ekonomin styra mitt liv. Iallafall lite. Låter det hemskt?

Min tanke är att tänka och agera ekonomiskt. För ekonomisk har jag absolut inte varit. Sen jag var 12 började jag jobba helger och fick mina egna pengar, vid 15 började jag jobba heltid och fick då full lön och spenderade pengar på sånt jag ville ha för stunden. Jag var inte den som snålade utan bjöd mina vänner på det som inte hade råd med. Så har det fortsatt eftersom jag bryr mig om mina vänner. Nu säger jag inte att jag ska sluta bry mig om mina vänner, utan jag skall börja tänka på mig själv och sluta med att lägga pengar på det som egentligen inte behövs.

2017 är det år jag endast får köpa dom saker (makeup, plagg o accessoarer) som jag verkligen vet att jag behöver och kommer använda. I slutet på 2016 började jag gå igenom mitt kontor (där har jag min sminkavdelning) och min garderob. Så mycket produkter och plagg som jag inte ens tagit bort prislappen på. Jag köpte dom här sakerna för att jag kände ett tvång att shoppa. Hur mycket pengar är det inte jag kommer slänga nu?

Nu vet jag att det mesta kommer att hamna i händerna på någon som uppskattar det. Jag har mina närmaste vänner som blir väldigt glada när jag lämnar i från mig saker, min mor får ibland en påse med saker som hon tar med sig till sina boende på äldrevården. Så kanske köper jag inte alla saker i onödan, men det kanske är dags att jag börjar bli lite självisk och köper saker som JAG verkligen vill ha.

Har du avgett något nyårslöfte?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Louise 14 januari 2017 at 09:39

    Låter väldigt förnuftigt tycker jag.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.