Mindful Eating för Gottegrisar
Hälsa & Livet

Mindful Eating för Gottegrisar

Sötsaker i all ära, men ibland kan det kanske bli för mycket. Så nu är det dags att testa Mindful Eating för Gottegrisar!

Den 1 oktober tänkte jag testa på något jag varit emot väldigt länge. Visst är det något bra förmodligen i slutänden men jag har varit emot dom olika metoderna. Kan Mindful Eating för Gottegrisar vara något för mig?

Så om några dagar skall jag test att bli av med sockersuget på 14 dagar. För om man tror visa forskare så är det vita sockret ohälsosamt. Till vilken gräns kan vi diskutera, men jag vill se vad just denna metod kan göra för mig och min hjärna.

Metoden jag skall testa mig på skall inte se till att jag avhåller mig helt från sötsaker utan att lära mig att hantera sockersuget. Det kommer inte vara några som helst förbud mot att äta sötsaker utan jag skall kunna fortsätta äta. Meningen med denna metod är att jag skall lära mig att hantera situationerna då sötsuget faller in. På så sätt skall jag kunna välja om jag verkligen är sötsugen, jag skall helt enkelt lära mig att få kontrollen över något som är så lätt att fastna i.

Målet är att lära mig att minska på stress, oro och ev andra känslor som kan bistå med detta sötsug. Helt utan att känna mig misslyckad om jag nu skulle ta mig något söt. Detta kanske kommer hjälpa mig i andra situationer i framtiden också.

Har ni testat på mindfulness för just ert sötsugen, eller kanske för något annat?

Ulrika Gabriel som är basen till denna metod träffade jag under en föreläsning när jag var i Västerås. Väldigt trevlig och öppen person. Ulrika är utbildad pedagog, beteendevetare och kostrådgivare så jag hoppas att hon vet vad hon nu fått mig till att göra.

Jag har en sambo som tycker att mindfulness hänger ihop med väldigt mycket här i livet. Det hjälpte honom att komma tillbaka till verkligheten efter ha sprungit in i väggen och även om han nu är “botad” i dag så tar han ibland till med mindfulness. Ett bra sätt att släppa stress och oro. Så jag tänker se dessa 14 dagar med öppet sinne och verkligen låta den få visa vad som kan göras med min hjärna. Jag är faktiskt inte den som inte provar saker. Bara det inte skadar dig eller är olagligt så är det bara intressant att se hur saker och ting fungerar.

Är du själv intresserad av kursen så finns den som e-book via Ulrikas hemsida för 249SEK.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lotta 29 september 2016 at 07:23

    Wohooo… Hejja dig! Aldrig fel att prova nya saker… bara man ger sig tid att bilda sin egen uppfattning. Du gör något och det räknas… Jag fick själv en väldigt bra uppfattning om/av Ulrika och gillar hennes koncept…
    U go girl!

    Berätta hur du upplever det! Sammanfatta gärna veckan… nu e de mörkt/regnigt och det vita söta ligger gärna till hands.. (choklad to kill fore) ;O)

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.