Med eller utan.

Dagens fråga, Med eller utan munskydd? Jag har absolut inget emot att bära munskydd när jag nu är ute bland folk, vilket inte händer speciellt ofta nu för tiden faktiskt. Men det är inte det som är min egentligen fråga idag. Min fråga / fundering är varför företag säljer dessa munskydd i tyg som inte ens är godkända nu under corona.

Jag förstår att folk vill ha snyggare munskydd nu när man bör ha dom så fort man kliver ut igenom dörren. Men att bära ett munskydd som inte skyddar är helt värdelöst och bara slöseri på pengar. Dom här blå munskydden som sjukhuspersonal bär, ja dom hör hemma på just sjukhus tycker jag. Känner mig nästan kriminell när jag bär ett sådant munskydd. För en tid sedan köpte jag en kartong med svarta munskydd bara för att slippa dom ljusblå. Men mest av allt skulle jag vilja ha ett snyggare och framför allt bekvämare.

Nu är det så att jag har en väldigt kraftig dubbelhaka som göra att mina munskydd glider upp. Lite väl mycket faktiskt, efter någon minut täcker nämligen munskydden ögonen. Att trycka till den där metallskenan över näsan hjälper inte, den glider ändå upp. Så jag vill verkligen hitta ett munskydd som sitter bättre på mig. Har du några tips på munskydd, helst i tyg som sitter bra OCH är godkända att bära i denna pandemi? Det skall vara ett munskydd där texten – “Det är inte ett medicinskt munskydd och skyddar inte mot virus” inte finns med.

Munskydd är inte till för att vara en modetrend utan för att hjälpa oss att förhindra smittspridningen! Det är ju inte precis att det är roligt att gå runt med ett stort munskydd för halva ansiktet när man går ut. Visst att det skyddar mot kylan nu när det kan vara väldigt kallt vissa dagar. Men det är inte därför jag bär dom, jag vill undvika smittorisken. Och är det så att jag inte har ett godkänt munskydd precis när jag behöver det så kan jag lika gärna använda halsduken några varv runt ansiktet, det ger lika mycket skydd som dom där tygmaskerna tyvärr.

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.