Må det bära eller brista

Må det bära eller brista

Ja må det bära eller brista efter detta inlägg. Kan inte mer än få sparken tänker jag. Kanske du kan hjälpa mig?

Det är snart dags för mig att ge besked till min arbetsgivare (som jag är tjänstledig från) om jag tänker komma tillbaka i juni. Och helt enkelt så vet jag inte om jag vill. Jag har varit på samma arbetsplats i snart 9 år men har haft några olika tjänster. Det började som receptionist och gick vidare till orderadministratör, receptionist, orderadministratör och sist nu ekonomiassistent. Det har varit otroligt lärorikt under alla år men nu känner jag att jag står och stampar. Har nu tagit mig igenom alla olika avdelningar med mellanhopp i receptionen varje gång. Du hinner en hel del på 9 år.

Det kan mycket väl vara så att dessa månader jag tillbringat utanför arbetsplatsen fått mig att inse att jag kanske borde börja söka mig vidare. Problemet är nu, till vad?? Och jag har inte lång tid att bestämma mig. Den 11 maj måste jag ge besked om jag tänker komma tillbaka eller inte.

Helst av allt skulle jag vilja hitta ett deltidsjobb eller ett där jag kan kombinera mitt bloggande och egna företag med ett “riktigt” jobb. Så hur går jag vidare och hittar mig ett sådant jobb? Det som gör bloggandet så himla kul är att jag får skriva, fotografera och skapa.

Vad har jag gjort tidigare egentligen. Jo allt från servicebiträde på bensinmack, försäljare på konditori, orderadministratör, utbildningsadministratör, kontorist, innesäljare, receptionist och ekonomiassistent. Men jag kan så mycket annat som jag inte jobbat med tidigare. Dock saknar jag papper på det mesta. Har det senaste året pluggat en hel del inom webbdesign, layout och formgivning något jag tycker är otroligt spännande och intressant.

För att göra det lite enklare, för mig så jag kanske fattar vad jag skall söka för jobb så spaltar jag här upp saker jag älskar och kan göra:

Fotografera
Baka
Webbdesign
Formgivning
Skriva
Prata
Planera
Resa
Fixa och trixa
Problemlösningar

På ett kontor eller vilken arbetsplats som helst så älskar jag att göra det där lilla extra för att arbetsmiljön skall bli trevlig och att alla skall trivas. Att planera, strukturera och fixa är min mellan namn. Det här med att planera resor och event är otroligt spännande och jag kan sitta i timmar bara för att få till det där som ingen annan tänker på. Men är det något jag skulle kunna söka jobb som?

Jag har ordentlig datorvana då jag suttit som klistrad framför en dator sedan tidigt 90 tal. Kanske inte är en hacker men jag lär mig snabbt och tycker teknik är otroligt kul. Jag närmar mig 40 snart och känner att jag vet för tusan inte vad jag vill bli när jag blir stor, hur normalt är det? Jag vill skapa och använda händerna!

Vad säger du, hur tusan går jag vidare med att hitta ett jobb som passar mig?

You Might Also Like

7 Comments

 1. Louise

  Jag blir 31 & vet inte heller vad jag vill bli när jag blir stor. ? börjar redan nu fundera på vad jag ska göra eftet mammaledigheten.

  1. Annica

   Jag förstår dig. Men du vill inte följa upp ditt intresse och kunskap inom floristyrket? Ibland önskade jag mig obegränsad ekonomi så jag verkligen bara kunde följa mina drömmar och inte behöva tänka på att räkningarna behöver betalas varje månad. Så sjukt att vi är så beroende av karriär och pengar.

 2. My secret passions

  Så svårt det där med vad man ska bli när man blir stor. Jag har passerat 40 och tror inte att jag vill bli stor så jag söker de jobb som jag har kompetens för och som jag vet att jag skulle klara av. Jag vet vad jag vill göra men det är inte lätt att få något när man inte har erfarenhet även om utbildning finns.

  Mitt tips är att du surfar runt på olika jobbsajter och kollar vad som låter spännande och söker de jobb du blir sugen på. Är säker på att det finns en massa roliga jobb i ditt närområde som skulle passa in på de sakerna du räknat upp att du kan/vill jobba med.

  1. Annica

   Hehe nä jag vill inte heller bli stor! Det är så mycket krav på en då.
   Å jag tycker det är svårare att få jobb på erfarenhet när utbildning saknas, men det kanske beror lite på vad man söker oxå.

   Jag surfar omkring flera gånger om dagen och söker olika jobb, oftast blir det sådana jobb jag tidigare haft och vet att jag kan. Men det är egentligen lite det jag vill komma ifrån nu. Började redan 2000 att säga, jag tar det här jobbet tills jag hittar något jag verkligen vill göra. Nu har det gått 18 år och jag är fortfarande inne på samma spår tyvärr. Men men jag har ett jobb så egentligen ska jag väl inte klaga.

   1. My secret passions

    Jaa du har ett jobb men trivs man inte med det man gör så är det lika illa som att vara utan jobb i min mening. Har själv haft jobb där jag inte trivts och det är hemskt oavsett om det är jobbet som sådant, arbetsmiljön eller chef/kollegor som gör att man inte trivs. Så jag tycker du gör helt rätt som tar tag i saken, jag ser ju flera av mina kollegor från vår gamla Ericsson fabrik som las ner hur de blomstrar både på nya arbeten men också privat. De är mycket gladare och mår bättre sedan de blev tvingade till nya jobb. Jag tror att det var väldigt många som var som du att jag tar det här så länge så är jag trygg och har jobb tills mitt drömjobb dyker upp. Det är alldeles för lätt att hamna i bekvämlighetsbubblan där man vet vad man har men inte vad man får. Visst kan man gå på en nitlott men då får man ta lärdom av det och gå vidare ur det styrkt med flera erfarenheter.

 3. JUNITJEJ

  Hoppas du hittar ett jobb som passar dig” Håller tummarna!

  1. Annica

   Tack så jätte mycket, det värmer verkligen! 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.