Skönhet & Mode

Lyko räddar Annica…

Logga Lyko

Äntligen är ungefär det jag kan skrika rakt ut idag! Jag har gått så länge och retat mig på mitt hår. Utan att veta hur jag riktigt vill göra så har det bara fått vara kan man säga. Dom grå stråna började sakta men säkert ta över mitt huvud och jag försökte en tid med allt för att dölja dom. Men jag orkar inte längre…

Under några veckor gick jag utan att anstränga mig alls, solen fick jobba så mycket den ville med att bleka dom strån som inte var grå. Man kan säga att Instagram faktiskt kom till min räddning en dag. Såg en bild på som visade en tjej som varit hos frisören, en före och efter bild. Det var en sån kraftig förändring på hennes röda hår att jag kände, nu är det för tusan dags att jag gör något!

Lyko Sollentuna var den salong som skulle få ta hand om mig denna gång. Jag åkte direkt till salongen för att boka tid och diskutera lite olika förslag. Och nu är dagen kommen!

Före besöket hos LykoJag har hållit på att färga mitt hår sedan jag var 13-14 år, det har varit allt från blått till ultra blond. På något sätt älskar jag att byta färg och frisyr men har dom senaste åren inte riktigt vågat gå fullt ut. All färgning kanske har tagit ordentligt på håret, men andra sidan så har jag nästan snaggat av mig allt ett antal gånger i livet. Så i dagsläget har mitt tunna skandinaviska hår en brun nyans med röda skiftningar i grunden (som jag aldrig blir av med) och lite råttfärgat faktiskt.

Följ med och se hur förvandlingen blev nu. Fotona ovan är tagna precis innan jag är på väg till salongen. Det är ljust och delvis helt grått i botten med väldigt mörka toppar.

Under besöket hos Lyko

Andreas som var min frisör för dagen gick igenom håret och vi diskuterade olika lösningar, den enkla eller svåra vägen. Och självklart valde jag den svåra vägen, här skall det bli förändring. Så Andreas började med att klippa några centimeter av mitt hår, det skulle ändå bort så då fixade vi det på direkten. Vidare till avfärgningen i olika etapper. Dum som man är så drar man igenom färgen i hela håret varje gång jag skulle täcka utväxten vilket för att håret blir så otroligt mörkt i topparna.

När avfärgningen gett mig en sexig orange färg var det dags för folieslingor i mängder. Slingorna skulle bli i så ljus ton som möjligt och det som inte blir slingor ta Andreas in en grön toning/färg för att neutralisera den orange färgen. Fick sitta och känna mig som en alien för en stund innan allt skulle tvättas ut och behandlas.

När slingning och färgning var klart så satte Andreas in saxen igen och kortade ner frisyren lite mer. När jag ändå är i farten så kan man ta lite mer på längden. Känner jag mig rätt nu så kommer det ta en liten stund innan jag återvänder för att slänga på nytt.

Efter behandling hos Lyko

Jag vart otroligt nöjd med resultatet. Gillar verkligen när det blir skillnad. Även om det kanske inte syns så jätte mycket på fotona så lovar jag att det är skillnad. Som ni redan vet så är jag helt värdelös på att ta selfies så jag får be någon ta ett bättre kort på håret så ni får se att det verkligen vart skillnad.

Så tack Lyko och Andreas för denna behandling, jag kommer snart tillbaka och bokar mig en ny behandling. Kanske ännu ljusare nästa gång?

//Annica

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Lotta 22 juli 2015 at 01:44

  Lyko i Sollentuna har jag handlat på många gånger (de tog även hål i mina öron) fast då när de hette Bellbox. Får ta och testa deras frisör snart, ditt hår ser ju skitfint ut!

  Kram

  • Reply beautyinbloom 22 juli 2015 at 09:19

   Tack va snällt sagt Lotta! Ja det tycker jag absolut du ska göra, är väldigt nöjd så flera besök kommer det att bli där. Hm kanske skulle man gå dit o ta några fler hål i öronen, tack för tipset. ? //annica

 • Reply Lyko i en liten box – Daretobeyou.se 16 februari 2016 at 12:19

  […] runt om i sveriges gallerior så handlar jag ofta min hårvård där. I somras gjorde jag min stora hårförändring i en av butikerna. Förändring kanske det inte var men det är inte ofta jag tar mig iväg till en […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.