Skönhet & Mode

Lördagslyx med Grevinnans Rum

Detta inlägg innehåller ett pressutskick. Mer info finner du under PR & Policy.

När mörkret faller och isande vindar piskar mot husväggen är det så skönt att krypa ner i ett varmt bad. Och denna gång vart det verkligen lördagslyx med Grevinnans Rum.

Jag säger inte att det var vitt på marken men tillräckligt mycket snö i luften för att jag skulle känna den där lusten att bara vara inne och skämma bort mig själv. Vi pratar om egentid i badrummet en lördag när det är isande vindar ute och marken varvas med höstlöv och snöflingor. Jag myste till det ordentligt i badrummet med varmt bad, chokladpraliner från Lindt och podden Josefin och Vanja i högtalarna. På badkarshyllan ställde jag upp produkter från Grevinnans rum och det är dom jag tänkte fokusera på idag.

Tidigare i oktober besökte jag Grevinnans Rum i Gränna. Den kullerstensbelagda gatan som går igenom Gränna tar dig till en helt ny värld. Där nere på gatan där butikerna slutat synas och polkagrisarna inte längre hänger i varje fönster hittar vi Grevinnans rum. Det var som att kliva in i rum där godis tillverkas. Förpackningar, dofter och färgglada tvålar stod på hyllorna och väntade på att få komma hem till just dig!

Grevinnans Rum tillverkar ekologisk hudvård för hand i Gränna. Dom använder sig inte av palmolja i deras produkter och är helt veganska. Det är lyx rakt i genom alla produkter!

Först ut bland produkterna som skämde bort mig denna dag är flytande tvål – Lovely (149SEK). Ni kanske tänker, ja det är en vanlig duschtvål. Men icke! Denna tvål får sitt lödder av kokos, shea, kakaosmör och olivolja och inte från massa konstiga ämnen som vi oftast inte har en aning om vad det är. Tvålen torkar inte ut huden utan rengör den skonsamt utan konstigheter. 

Doften Lovely, ja den doftar verkligen lovely. Inte alls kemiskt eller för kraftigt. Det här är tvålen som kommer fram när jag vill lyxa till det i badet helt enkelt.

Näst på tur tror jag faktiskt är min favoritprodukt just nu. Saltskrubb – Sandelträ (359SEK). Med salt från döda havet som är fyllt med mineraler och vitaminer, inga konstiga tillsatser. Produkten har inte heller massa vatten som utfyllnad. Du hittar endast: Dödahavssalt, Sheabutter, Mandelolja, Glycerin, Avocadoolja, Jojoba olja, E-vitamin, Doft (sandelträ).

Men det bästa av allt är att du kan använda denna som badsalt. Ta ungefär en matsked och lägga i badvattnet. Det varma vattnet löser upp saltet och oljorna smälter ut. Så gillar du inte att skrubba kroppen rekommenderar jag verkligen att göra på detta sättet istället.

Tvålen French Clay (125SEK) är ingen vanlig fast tvål. Jag fick lära mig att den är perfekt till att tvätta ansiktet med då den innehåller lera. Så denna blir min lite finare tvål till just att tvätta ansiktet med. Sambon får sig en egen av en annan doft som han kan använda till händerna. *skrattar*

Huden torkar inte ut som den lätt kan göra när du använder dig av tvål och vatten i ansiktet. För att inte förstöra hela tvålen så gjorde så att jag skar av en bit och på så sätt håller den mycket längre. Se till att förvara den torrt och mörkt så riskerar du inte att den tappar form eller doft.

Sist ut är ansiktsoljan Lyx (399SEK). Det här är oljan som passar alla hudtyper och du kan använda den med gott samvete. Här är det minsann inga konstiga ingredienser som du inte ens kan uttala. Jag kommer inte skriva så mycket mera om denna produkt här utan återkommer med ett separat inlägg när jag använt den lite längre. För jag tror minsann den är värd ett eget inlägg.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.