Låt oss tillsammans färga Sverige rosa!

Detta inlägg innehåller ett pressutskick samt annonslänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*) Mer info finner du under PR & Policy.

Oktober är månaden då butiker lyfter fram dom rosa produkterna. Några har dock inte förstått syftet med det. Men någon som vet vad denna rosa månad innebär är Garnier!

Vi gått över till oktober, redan kanske vore ett bra ord att slänga in. Förstår inte vart tiden försvinner. Det är mindre än 90 dagar kvar till jul! Men som ni redan vet så är oktober en rosa månad och jag tänkte visa er några av produkterna som fyller ett större syfte just denna månad. Garnier är en av sponsorerna till Rosa Bandet, något dom varit sedan 2006 faktiskt.

Som en del av Cancerfondes Rosa Bandet-kampanj donerar dom 5 kronor för varje Garnier-produkt som säljs, till kampen mot bröstcancer. Det kanske inte låter speciellt mycket tycker du. Men 5 kronor är mer än inget och under denna period säljs det otroligt mycket rosa produkter. Har du hunnit hitta någon produkt än som du köpt?

Skin Active Botanical Mositure + Dry Skin

Garnier Skin Active Botanical Moisture* Lugnande och närande dagcreme med blomstervatten från ros.

En ny generation fuktcremer, formulan innehåller 96 % ingredienser av naturligt ursprung och ger huden näring och lyster samtidigt som den gör den mjuk och smidig. Jag har använt denna tidigare och gillar den skarpt. Perfekt för dig med torr hud och en lite tunnare plånbok. 

Rek pris: 69 kr /50 ml (Lyko 55,20SEK / 50ml just nu*)

Micellar Cleansing water

Garnier Micellar water* med miceller drar till sig smuts som en magnet och är ett otroligt enkelt sätt att avlägsna makeup på. Applicera på ansikte, ögon och läppar med en bomullsrondell. Behöver ej sköljas av och funkar på alla hudtyper, även känslig hud. Jag har använt alla Garnier Micellar water och tycker denna fungerar alldeles utmärkt. Så lätt att ta bort smink och orenheter från dagen.

Rek pris: 69 kr /400 ml  (Lyko 55,20SEK / 50ml just nu*)

Skin Active Tissue Mask

Garnier Skin Active Tissue Mask* Ultra tunn ansiktsmask med kamomill, återfuktande växtserum och hyaluronsyra som på bara 15 min intensivt återfuktar din hud. Kan det bli enklare att ge huden lite extra kärlek? Perfekt när du sitter hemma framför datorn, tv eller läser en bok. Eller varför inte när du är på resande fot och känner att ansiktet behöver lite extra fukt.

Rek pris 39 kr (Lyko 31,20SEK just nu*)

Rosa Bandet 2018

Årets designer av rosa bandet

Bea Szenfeld är en modedesigner och konstnär. Hon är känd för sina konstnärliga, experimentella kreationer i ovanliga material och sammanhang, på gränsen mellan kläder och modern konst. Bea föddes 1972 i Polen, och flyttade som barn till Göteborg. I dag bor hon i Stockholm där hon driver sitt modehus under eget namn.

Bea Szenfelds plagg har burits av artister som Lady Gaga, Björk, Ola Salo, Loreen och Laleh. Tillsammans med Naim Josefi skapade hon kulturminister Alice Bah Kuhnkes omtalade klänning till Nobelfesten 2017.  

Återvinning och remake är teman Bea gärna återkommer till, bland annat i SVT:s Gokväll. Hon använder ofta gamla tyger eller tyget från secondhandkläder som material. 

När Bea examinerades från Beckmans designhögskola 2002 vann hennes slutprojekt H & M:s designstipendium. Sedan dess har hon mottagit en rad priser och stipendier, däribland Årets blickfång vid Elle-galan, Sven Harrys kulturstipendium 2018 och Konstnärsnämndens arbetsstipendium.  

Cancerfondens rosa band kostar 40 kronor varav 37 kronor går till Cancerfonden. Det kostar cirka tre kronor att tillverka, förpacka och distribuera bandet.

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.