Kaffe, en livsnödvändig produkt?

Kaffe, en livsnödvändig produkt?

Jag startar oftast min morgon med en kopp kaffe, min hjärna fungerar inte riktigt annars. Men hur får jag den bästa kaffeupplevelsen hemma när jag inte har tid eller råd att springa på Starbucks, Waynes Coffee eller liknade? Och är kaffe en livsnödvändig produkt?

Förra veckan fick ni se min October Wanties och idag tänkte jag faktiskt ta det där inlägget ett steg djupare. En produkt som var med där är otroligt viktigt för att ens liv skall fungera bra, nämligen kaffemaskinen. Nu har det gått en vecka sedan vår stora espressomaskin gick sönder och fick flytta ut från köket. Och som ni förstår så är vi ute efter en ny. Det är inte kris egentligen då vi båda använder oss av min lilla Dolce Gusto kapselmaskin, men det blir rätt dyrt i längden.

Så nu är frågan, vad skall vi använda oss av för maskin? Jag gillar kapslar, tycker det är väldigt praktiskt med färdiga varianter i små kapslar så en slipper köpa mjölk för att endast ha i kaffet. Sambon däremot gillar det här med hela bönor och tycker att kapslar blir för dyrt med den mängd han dricker.

Ska jag vara helt ärlig så har jag faktiskt inte tittat runt så mycket på maskiner, sambon hittade en som han gärna skaffar (den ni hittade i förra inlägget). Den har allt som en kan behöva även då jag är lite skeptisk till hur ofta jag kommer använda mig av mjölkskummaren. Är det så att jag kanske skall hålla mig kvar vid en kapselmaskin men bara byta märke? Dolce Gusto kommer inte med så speciellt mycket nytt längre men jag gillar deras val av kaffeleverantör. Har tidigare testat en Tassimo men då var det inte lika poppis med kapslar och sortimentet var inte så brett ute i butik. Med en maskin från Nespresso behöver jag alltid tillsätta mjölk i varje kopp då dom vad jag vet inte har några färdigblandade kapslar för det. Fördelen med en espressomaskin för hela bönor är att jag inte är bunden till ett speciellt märke utan kan blanda hej vilt om jag vill.

Kaffe, en livsnödvändig produkt?

Dom tre varianter jag tittar på just nu är som sagt: BOSH TASSIMO, NESPRESSO och DOLCE GUSTO. Men ni får väldigt gärna komma med andra tips!

Det hela kommer sluta med att jag köper portionspåsar och blandar med varmt vatten!

Vad använder ni er av idag?

You Might Also Like

One Comment

  1. Louise

    Tycker Fredrik ska köpa den han verkligen vill ha, han unnar sig inte så mycket och myser gärna med en kaffe på sitt kontor. Så ge honom den uppgiften att köpa en.

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.