Hälsa & Livet

Julen är över.

Julen är över och redan på juldagen började det snöa. Själva julafton var relativt lugn. Jag mådde inge vidare men försökte ta mig igenom dygnet som om allt vore bra. Så pass dåligt som jag mådde när jag vaknade upp denna morgon trodde jag inte att jag skulle ta mig igenom julafton som planerat. Men jag lyckades och det är jag otroligt glad över.

Inte nog med att ögonen går som majskolvarna på Långbens julafton i husvagnen, det är den där jäkla illamåendet och den dåliga balansen. Gravid illamående på morgonen, släng dig i väggen. Och det här med att dricka alkohol för att vingla omkring, det behöver jag inte. Jag får en gratis fylla varje morgon. Dom flesta morgnar så går det över inom 15 minuter, denna dag satt det kvar mer eller mindre tills att jag somnat på julaftonsnatten. Juldagen vaknar jag och mår bättre. Det är lite som att jag går runt onykter bara, men vem gör inte det.

Men julafton då, ja den firades hemma hos föräldrarna och med storebror. Vi åt traditionellt julbord även om lite nerskalat. Spelade lite spel, fikade och öppnade julklappar. Inget märkvärdigt, precis så som vi ville ha det.

Juldagen spenderades hemma. Vi såg nya Jönssonligan, inte den bästa. Rätt skönt att man inte spenderade 120:- för att se den på bio. Såg även ett avsnitt av nya säsongen av “Vår tid är nu”, gillar den skarpt. Tråkigt bara att denna säsong endast är fyra avsnitt.

Och så har vi julens sista dag, annandag jul. Nu var det dags att byta till vinterdäck på bilen och vi passade även på att röja lite i garaget. Denna dag vaknade jag helt utan illamående eller värk i handleder och armar. En bra dag med andra ord. Föräldrarna kom förbi på en fika och mamma fick med sig en kasse produkter som jag inte längre ville ha. Kvällen avslutades med en brasa och film. Innan jag gick och la mig hörde jag hur regnet vällde ner. Hur tror ni det såg ut på tomten när jag vaknade på söndagen?

Hur har er jul varit?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.