Jag har ett mål.

Jag har ett mål, eller egentligen flera skulle man kunna säga. Men ”målet” denna gång är att börja 2021 på ett bättre sätt. Hur menar du? Jo, det är 38 dagar kvar till att vi lämnar 2020 bakom oss. Och med det tänkte jag även lämna dåliga, onödiga eller obefintliga vanor samtidigt. Men för att det inte skall bli ett nyårslöfte (som jag avskyr) så har jag redan startat. När 1 januari 2021 börjar skall jag med gott samvete kunna lämna 2020 bakom mig utan att få återfall efter typ två dagar. Jag skall redan ha kommit så långt med dessa punkter då att jag inte saknar dom eller har börjat få rutin på det jag skall börjat med.

Så denna lista kan säkert göras lång, men för att inte överdriva och sedan inte klara av detta så har jag kortat ner den lite.

 • Sista kaffekoppen intas under lunchtid. Sedan inge mer kaffe om det inte är så att jag blir bjuden på fika.
 • 1 januari skall askkoppen och alla tändare vara borta för gott.
 • Tre fasta måltider varje dag. Och då räcker det inte med en kaffe o clementin.
 • Träna minst 1-2 gång i veckan på gym eller hemma.
 • Ingen läsk/saft under vardagar. Helst inte på helger heller för den delen.
 • Undvika allt onödigt (tillsatt) socker utan att bli överdriven. Jag dör inte om jag äter en kaka till kaffet när det bjuds på fika.
 • Sluta med alla impulsköp och bara köpa sådant jag verkligen behöver. För ja det går att göra väldigt mycket impulsköp när man sitter framför en dator hela dagarna.
 • Fredagar skall jag försöka se till att dom är skärmfria (mobil och dator). Hade tänkt ta lördag eller söndag men jag vet att det typ är omöjligt. Fredagar tror jag faktiskt är den bästa dagen på veckan utan att jag skulle missa något ”viktigt”.

2020 gick jag in som nykterist och det tänker jag fortsätta med.

Har du några ovanor som du tänkte lämna kvar i 2020?

You Might Also Like

2 Comments

  1. Imjustannica

   Tack! Vet att du kommer stötta mig, hehe iaf på rökningen Kram

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.