I samarbete med Arla sverige
Som sagt det är ingen hemlighet att jag är en riktig coffeholic. Och idag är det inget mindre än internationella kaffedagen och det firas självklart med en extra kopp kaffe här hemma, men med något nytt i koppen. I vanliga fall använder jag mig av havremjölk till kaffet då jag försöker undvika laktos i största möjliga mån. Så när jag fick frågan om att prova Arla Kaffemjölk som är laktosfri var det ingen tvekan.
Mjölken innehåller 3,5% fett något mer än min “vanliga” som ligger på 3%. Det är väl egentligen inget som grämer mig då jag inte dricker några mängder varje dag av den. En tid hade jag faktiskt vanlig vispgrädde i kaffet bara för att få en mer rundare smak. Där kan vi prata mer fetthalt.

Arla Kaffemjölk är en riktig fyllig mjölk som ger en sammetslen och rund smak. Den passar bra i både varma och kalla drycker. På något sätt känns det som den gör kaffet snällare mot magen, speciellt vid första morgonkoppen. Och jag höll nästan på att glömma, du kan verkligen få det perfekta skummet med denna kaffemjölk. Inget tunt skum så försvinner så fort du tittar bort.
Laktosfri och längre hållbarhet
Mjölken är som sagt laktosfri och har tack vare en utökad värmebehandling en längre hållbarhet än vanlig mjölk. Något som är kanon. Vanlig mjölk tycker jag blir dålig så fort och denna behöver du inte förvara i kylskåpet innan du öppnat förpackningen. Perfekt att alltid ha en förpackning på lager så du aldrig står utan när kaffesuget kommer smygande. Dock rekommenderar dom att du ställer mjölken direkt i kylen efter köp för att inte behöva tumma på smaken. Självklart skall jag försöka hitta mig en som inte stod i kyldisken och sedan förvara den i rumstemperatur ett tag innan jag ställer in den i kylen för att se om det gjort någon skillnad.
När du väl öppnat förpackningen så håller den i 4-5 dagar i kylen precis som en vanlig mjölk. Vad jag vet idag så finns mjölken på Ica och CityGross. Men det tar nog inte lång tid innan den finns i alla andra matvarubutiker också.
