Hur långt har självförtroendet kommit?

Hur långt har självförtroendet kommit?

Jag har pratat om det förut och det blir aldrig ett gammalt ämne. Så idag pratar vi om hur långt har självförtroendet kommit egentligen.

Bloggens huvudämne är att våga vara sig själv, något jag inte pratat om så mycket på senaste tiden tyvärr. För ett ungefär ett år sedan skrev jag ett inlägg om att just vara sig själv och jag tänkte reflektera lite över det idag. Vad har hänt under ett år, har det blivit någon skillnad och vad har jag själv uppnått.

För ett år sedan var jag inte alls lika säker på mig själv i sammanhang där jag inte kände mig riktigt hemma. Jag var den där som försökte anpassa mig efter alla andra och inte sticka ut i mängden. Något jag tyckt varit fruktansvärt svårt, för jag är den som sticker ut i mängden egentligen.

Idag är jag är 38 år, färgar håret lila och går klädd som jag känner för dagen. Skulle inte komma på tanken att bära plagg som inte får mig bekväm bara för att andra tycker det är snyggt. Varför skall någon behöva känna sig obekväm i några plagg? Hittar du något du gillar skall du kunna bära det med stolthet och inte gå inte gå runt o skämmas. Har äntligen lärt mig att bära kjol. Något jag avskytt sen jag var liten. Har aldrig gillat att visa mina ben, men med strumpbyxor eller leggings fungerar det riktigt bra, nu. Måste dock lära mig att gå i plagg som inte sitter som tält på mig. Det borde inte vara några problem då jag väldigt ofta går i stuprör så det är bara överdelen att jobba på.

Hur långt har självförtroendet kommit?

Känner mig otroligt mycket säkrare som person nu och har mer eller mindre slutat bry mig om vad andra tycker. Det är mitt liv och jag tänker leva det ordentligt. Älskar mitt lila hår och struntar i att jag enligt många börjar bli för gammal för att bära upp det.

Men jag tror faktiskt inte problemet är vad jag skall bära utan det är mer, vart hittar jag kläderna som passar mig! På ett år har vi kommit rätt långt bland utbudet på större kläder men långt ifrån ett bra sortiment. Att fler butiker inte hängt på är för mig ett under. Jag som är kort och stor har väldigt svårt att hitta snygga kläder som passar. Antingen är dom stora som tält eller i en tant modell. Dom flesta tröjor jag hittar som är snygga är som klänningar på mig för du är automatiskt lång när du drar större storlekar tydligen. Vill inte behöva sy upp alla plagg jag köper. Fördelen med kjol är att jag oftast inte behöver tänka på hur lång den är, om jag nu inte köper en modell som skall vara lång. Är det resår så kan jag oftast gå ner en storlek och då blir inte kjolen för lång. Men det är överdelarna som är otroligt svåra att hitta.

Hur långt har självförtroendet kommit?

Det finns både för- och nackdelar med att sortimentet är litet ute i handeln, jag köper inte överdrivet med kläder. Och då jag bär svart hela tiden så ser jag till att ett plagg fungerar året om. Är det kanske meningen att jag skall bli ekonomisk och miljövänlig med min shopping?

Nä det var faktiskt inte min garderob vi skulle prata om idag utan det här med självförtroende. Det hänger väl kanske ihop lite grann när jag tänker efter. Har du en garderob du trivs i så speglar det ditt självförtroende. Så vi kanske kan lägga skulden för dåligt självförtroende på dagens butiker?

Hur har du gått till väga för att stärka ditt självförtroende?

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.