Skönhet & Mode

Hur gick det – Idun minerals

Detta inlägg innehåller ett pressutskick samt annonslänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*) Mer info finner du under PR & Policy.

Hur gick det efter min nya hårvårdsrutin med Idun Minerals Volume & Care? Fick håret volym eller var det bara att hitta några nya produkter som skulle ta hand om mitt hår.

Det har gått några veckor sedan jag påbörjade en ny hårvårdsrutin med Idun Minerals och idag tänkte jag ta er med på hur denna resa gått. Och kom nu ihåg, alla reagerar olika på alla produkter. Bara för att mitt hår reagerar som det gör så behöver det absolut inte betyda att ditt gör det samma. Allt hänger på hur ditt hår är byggt och hur det mår.

När jag berättade att jag skulle börja med denna rutin så fick jag flera kommentarer på ni ville veta om hur kommer bli fett eller inte pga att det är volymprodukter. Detta var något jag hade i bakhuvudet varje gång jag använde produkterna. För vem vill ha ett fett hår en dag efter att man tvättat håret.

Under själva behandlingen så reagerade jag på att håret kändes konstigt när jag applicerade schampoo*, det kändes lite som svinto. Otroligt tjockt och strävt. Men så fort jag sköljde ur produkten och sedan applicerade conditioner* så kändes allt bra igen. Så egentligen inga konstigheter där.

Älskar doften på alla tre produkter, den finns där och tar mig mot sommaren. När du väl sköljt ur håret så ligger det inte någon stark doft kvar, något jag är väldigt nöjd med. Det finns dom produkter som lämnar en otroligt stark doft efter sig och då får jag svårt att kunna applicera andra doftande produkter på kropp eller hår efter.

Håret är torrt och jag skulle försöka styla det. Något som kändes omöjligt mot vad det tidigare gjort. Jag försökte både en och två gånger med samma rutin som jag alltid gjort sedan jag klippte mig kort. Men det ville sig inte. Håret var flugigt och ville inte alls ligga som förut kändes det som. Vet ni vad som var felet?

Mitt hår hade fått en sån jäkla volym att jag behövde andra produkter för att få ordning på det. Så det var inte produkterna som gjort något dåligt med mitt hår utan helt tvärtom. Det var ju precis det här som dom skulle göra. Det är bara jag som måste lära mig att hantera håret efter när det skall stylas.

Då jag har kort (pixi) och väldigt fint hår så märks det otroligt lätt när det får mer volym. Saltvattenspray är inte längre nödvändigt för att få upp volymen, nu är det mer en mousse för att behålla frisyren eller lite lera för att forma till det. Så skönt!

Jag varvar conditioner* och Hair mask*. Använder masken en gång i veckan och hjälp vad mjukt mitt hår blir av den. Älskar den helt enkelt! Detta är absolut produkter jag skulle kunna fortsätta med när dom tar slut. Än har jag lite kvar i alla förpackningar då dom är otroligt dryga, ja och sen behöver jag inte speciellt mycket i håret heller.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Karinsbeautyroom 25 mars 2019 at 09:28

  Åh vad kul med produkter som gör vad de lovar. Måste helt klart testa när alla mina hårprodukter är slut.

  • Reply Annica 25 mars 2019 at 19:25

   Men det tycker jag absolut du skall göra! 🙂

 • Reply Louise 25 mars 2019 at 12:23

  Ett tips! Använd masken & sen balsam efteråt ?? Tydligen så man ska göra med alla inpackningar har jag fått lära mig. Innan gjorde jag alltid balsam sen mask.

  • Reply Annica 25 mars 2019 at 19:24

   Dom gånger jag använder masken så kör jag inte balsam. Men måste testa att använda balsam efter nästa gång bara för att se om det gör någon skillnad. 🙂

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.