Hälsa & Livet

Hur du fyndar som bäst!

Det är ingen vilken löningsdag som helst denna vecka, utan den råkar även inträffa samma dag som Black Friday. Yay tycker några. Men för att göra det lite roligare skall vi idag gå igenom några tips på hur du fyndar som bäst!

Black Friday, Cyber Monday, mellandagsrea, sommarrea eller bara total utförsäljning. Ja det finns många tillfällen då butikerna sänker priserna på deras produkter. Antingen är det gammal skit som dom letat fram från källaren, höjt priset på dagen innan eller så är det helt enkelt en fantastisk rea. Du bestämmer helt själv vad du anser om alla dessa dagar. Jag tänkte iallafall ge er några tips på vad ni kan tänka på inför en sådan här shoppingdag. För den är närmre än vad du tror tydligen.

Självklart skall du fråga dig själv om du verkligen har råd och tid att springa runt i butiker och leta efter varor. Är det något du verkligen behöver och kanske rent av sett tidigare i en butik men inte haft råd att köpa.

Planera och gå igenom innan
Titta vad du har hemma och planera vad är det du verkligen behöver. Skriv ner en lista över vad du behöver. Planera samtidigt om det är julklappar du letar efter. Skall du köpa kläder och ge bort, ta reda på vilken storlek som du måste köpa. Det är inte alltid du får eller kan byta kläder från en rea försäljning.

Sitter du på nätet och tänkte shoppa? Ja men gå in och markera dina önskemål. Dom flesta online butiker har så att du kan spara dom varor du är extra nyfiken på. Kolla bara att dom sparas även när du stänger ner webläsaren.

Något du även kan göra innan själva shoppingdagen är att kolla upp hur det ser ut med butikernas regler för bytesrätt eller öppet köp. Det är inte så att det är samma regler vid rea som ett vanligt köp. Titta även på hur det ser ut med returkostnaden hos butikerna ifall du kan och vill skicka tillbaka något du köpt. Har du otur är kostnaden högre än själva produkten under en rea.

När du väl står i butiken eller sitter framför datorn

Vad skall du satsa på?

Först och främst skall du alltid utgå ifrån din stil och inte göra några uthopp från den bara för att den där tröjan var cool och kanske passar till nästa fest om temat är bla blabla. Det kommer aldrig hända! Jag har så många sådana köp i min garderob att jag snart skulle kunna göra en garderob bara för plagg som sticker ut.

Kolla efter plagg du vet att du kommer använda.

Basplagg som jeans (om du använder det), koftor, linnen och toppar är bra att passa på att köpa på rean. Dom är det oftast inga konstigheter med. Sedan har vi underkläder som är perfekt att köpa under en rea. Där har vi inte så mycket trender att gå efter utan man köper oftast det man trivs i, ibland kanske du går bananas med något mönster eller färg. Men vad gör det, bara du trivs i dom så kan du ha dom under vilket plagg som helst och ingen ser det där hjärtmönstret på trosan.

Det sägs även att plagg i marint och blommigt är två trender som kommer alltid tillbaka om somrarna, så det kanske kan vara ett säkert kort. MEN då skall du självklart se till att du verkligen bär marint eller blommigt. Jag skulle personligen inte köpa verken marint eller blommigt då jag inte bär den färgen eller mönstret oavsett årstid.

“Tänk efter, skulle jag köpa den till fullt pris eller köper jag den bara för att den är billig? Skulle du köpt den till fullt pris är det en keeper”. Ja så är det många som tänker. Men är det verkligen så du bör tänka? Varför köpte du den inte då när den var på fullt pris om du så gärna ville ha den? Nä skit i det där och tänk – Kommer jag verkligen använda denna fler än en gång, kan jag ha den redan imorgon utan några problem och inte om 6 månader när sommaren kommer. ( Du har glömt bort att du köpte den där toppen då faktiskt).

Och självklart, köp bara kläder som passar, och inte de som kommer att passa när du lagt upp en söm, går upp eller ner i vikt. Passar de inte nu så kommer dom aldrig göra det! Och skulle det hända så har förmodligen den trenden redan swishat förbi för flera månader sedan.

Spara alltid kvittot!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.