Skönhet & Mode

Hudvård med Kicks Beauty

Detta inlägg innehåller ett pressutskick samt annonslänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*) Mer info finner du under PR & Policy.

Ny trevlig hudvård från Kicks Beauty har hamnat på min badrumshylla. Nu skall jag minsann få bort alla tecken på att jag snart fyller 40!

Du har väl inte missat att Kicks Beauty* har sin egen hudvårdsserier med massa trevliga produkter. Idag tänkte jag att vi skulle titta lite på mina senaste tillskott bland hudvårdsartiklar. Några har jag använt en del och några av dom kommer jag börja använda nu så dom kommer jag berätta mer om längre fram när jag verkligen vet hur dom fungerat.

En av produkterna från Kicks Beauty som jag såg mest fram emot att testa är Face & Body Massage Roller*. Ibland sitter jag vid sminkbordet och bara rullar denna i ansiktet utan att egentligen veta att jag gör det. En daglig massage av ansiktet och kroppen med denna roller ger en rad positiva effekter. Det stimulerar blodcirkulationen vilket bidrar till en frisk lyster. Rollern kan användas för att ge en lätt bindvävsmassage. Rollern stimulerar såväl ansikts- som kroppsmuskler och förbättrar hudstrukturen för en slätare hudton. Använd i ansiktet, på nacken, armarna, midjan och benen. Tillverkad av en blandning av aluminium och rostfritt stål.

Dom produkter jag inte hunnit komma igång med ännu är 2% Retinol Complex Concentrate*, 20% Vitamin C*.

2 % Retinol Complex Concentrate ser jag fram emot att börja testa. Och då skall jag göra det med Jade roller, för det skall tydligen göra underverk. Skall användas nattetid, antingen med eller utan en natt kräm.

Den är lättabsorberad olja med 2 % av det mest innovativa retinolkomplexet på marknaden. Reducerar ålderstecken och minskar synligheten av fina linjer och ojämn hudtextur. Ökar hudens fasthet och bidrar till en ungdomlig lyster. Innehåller även 35 % squalane som låser in essentiell fukt och bibehåller hudens mjukhet.

Och så har vi 20 % Vitamin C Concentrate som koncentrerat cremeserum med 20 % C-vitamin som livar upp och återger huden sin ungdomliga lyster. Som även denna skall användas nattetid med eller utan en nattkräm ovan på. Den stabila formen av C-vitamin omvandlas till rent C-vitamin i huden och bidrar till att försvaga pigmenteringar, stimulera kollagensyntesen samtidigt som den skyddar huden från stress. Koncentratet innehåller även mjukgörande, fuktgivande och barriärstärkande ingredienser.

Jade Roller* är en något mindre roller i 100 % äkta jadesten som du använder i ansiktet. Ansiktsmassage med en ansiktsroller i jade ger en rad positiva effekter. Det stimulerar blodcirkulationen vilket bidrar till en frisk lyster. Den har en kylande, lindrande och svullnadsreducerande effekt på hyn. Jaderullen stimulerar ansiktsmusklerna och förbättrar hudstrukturen för en slätare hudton. Den runda och lena stenen masserar effektivt in creme eller serum i huden.

Någon av dessa två rollers kanske kan minska ner på min dubbelhaka så småningom. *skrattar*

Warming clay mask*, Re-texturizing niacinamide treatment* och 15% AHA treatment* är tre produkt som jag testat några gånger faktiskt. Re-texturizing Niacinamide treatment har jag ersatt min nattkräm med ca 1-2 gånger i veckan. Den har noga utvald sammansättning som förser huden med 7 % niacinamide, 3 % C-vitamin och 1 % E-vitamin som hjälper till att jämna ut hudton och har en uppljusnande effekt. Utöver detta stärks även hudens barriär, resultatet efter användning blir en hud med återställd ungdomlig lyster och vitalitet. Gillar verkligen den!

15 % AHA Treatment är en 10 minuters mask som polerar huden och avlägsnar döda hudceller samtidigt som den reducerar ålderstecken och ojämn hudton. Innehåller även lugnande arginine och allantoin som reducerar rödhet och den stickande känslan som kan kännas vid användning av exfolierande produkter. Hur passande är inte denna för min hud! Bara av att prata om dessa produkter kan jag känna hur min hud blir 10 år yngre. *skrattar*

Gillar du lermasker så bör du testa Warming clay mask! Denna lermask värmer huden vid applicering på fuktig hud. Innehåller en blandning av naturliga leror och mineralrik diatomitlera som rengör huden och absorberar talg. Innehåller även kurkuminextrakt som skyddar huden tack vare dessa höga halt av antioxidanter. Torkar som en traditionell lermask, vid kontakt med vatten löddrar den rikligt vilket gör att den är lätt att tvätta av. Jag känner mig absolut inte torr i huden efter att jag sköljt av den och får inte den där panikkänslan av att jag måste smörja in mig omgående. Huden blir otroligt len och jag känner mig riktigt ren efteråt.

Characoal gel mask* är kanske något för dig som inte gillar lermasker. Detta är nämligen en svart gelmask med djuprengörande aktivt kol som renar huden från orenheter och föroreningar, nästan som en lermask skulle vi kunna säga. Den innehåller porsamandragande trollhassel vatten och mineralrik diatomitlera som absorberar talg. Resultatet efter användning är en välmående och matt hy. Denna mask torkar som en lermask och är lätt att tvätta av då den löddrar rikligt vid kontakt med vatten. Passar perfekt för normal till oljig hud, passar även perfekt att endast använda på områden som blir glansig under dagen.

Detta är dock ingen mask jag använder mig av när jag ligger i badet. Då är jag tillräckligt varm i ansiktet och jag känner att syftet med denna mask då försvinner.


När jag var hos Patriksson Communication under pressveckan gjorde jag en hudanalys och blev då rekommenderad Warming Clay mask och 15% AHA treatment. Min hud såg väldigt bra ut förutom att den var väldigt torr. Menalin och rynkor var det väldigt lågt med så inget anmärkningsvärt där. Däremot hade jag väldigt dåligt värde med hemoglobin. Inget jag kan påverka med hudvård dock.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.