På Bordet

Hello Fresh.

Vi är så otroligt trötta på att varje vecka laga typ samma middagar. Ibland händer det att vi kommer fram till en ny maträtt och sedan bäddar vi in den flera gånger i månaden och tröttnar tillslut. Efter ett tag blir man bekväm och går till samma hylla i butiken och köper dom ingredienser som man alltid köper, lagar den mat man vet att man kan laga. Känns det igen? Eller det där att inte ha något hemma som man vet på direkten att det kan vi slänga ihop till …… Bara det där att gå till butiken och handla ingredienser för att sedan gå hem och laga, nä det funkar inte så. Det blir snabbmat då istället.

Jag tröttnade som sagt på detta och ville få en förändring i vårt schema. Tyvärr kommer jag inte ihåg hur jag kom i kontakt med HelloFresh* men jag kan säga att jag fastnade. För er som följde mig på tidigare blogg vet att jag testat en annan matkasse och vart sååå besviken. Nu har jag fått min nya kasse från HelloFresh och jag har tre kvar på det erbjudande som jag hoppade på. Om jag ser fram emot dessa kassar? Absolut! Skall bli så kul att få hem dom.

HelloFresh har en app som du lätt kan använda. Där ser du klart och tydligt vilka recept du valt och när matlådan kommer. Ja det är faktiskt en låda och inte en kasse som kommer hem till dörren. Men det som jag tycker är så jäkla bra med denna matlåda är du själv väljer vilka recept du vill tillaga under veckan. Varje vecka finns det 14 olika recept som du väljer på. När du tecknar upp dig för en låda eller två så väljer du vilken slags låda du vill ha. Klassisk, Familjevänligt, Snabbt eller Vegetariskt. Jag har valt “Snabb” för 2 personer. Vilket då innebär att du får recept som tar max 35 minuter att tillaga.

Den första leveransen.

Så dagen kom, då Gordon kom hem med vår mat. En ordentligt packad låda där alla förpackningar hade tydliga markeringar, både hur dom skulle förvaras innan matlagning och sedan hur allt skulle sorteras och slängas. Inget går till spillo. Ingredienser i exakta mängder för mindre matsvinn helt enkelt. Och så måste vi prata om recepten! Till varje måltid kommer det ett receptkort, den är kopplad mot en av påsarna som kom i lådan med en färgkod. Så jäkla smart! Och själva receptkortet är så bra formulerat med både text och bilder. Det står tom näringsinnehåll på alla produkter. Alltså jag älskar detta koncept redan, även om jag blir hjärntrött visa dagar så kommer jag lyckas med maten. Och har du barn hemma så kan även dom hjälpa till med att laga maten nu.

Första måltiden.

Vi startade på tisdagen med första måltiden. Tanken är att köra måndag till onsdag / torsdag, men denna vecka blev lite konstig eftersom jag vart inlagd på DS. Cajunkyckling med sötpotatismos och kålsallad blev första måltiden. Så gott! Kommer absolut göra denna måltid igen. Det ända jag har att anmärka är kyckling, inte för att det var något fel på den utan lite klen bara. Nu är kryddningen så individuell så jag förstår dom att dom inte vill krydda på med massa kryddor. Så gillar du stark mat så smaka av innan du steker kycklingen.

Det var riktigt roligt att laga denna måltid även då mina händer kanske inte riktigt tyckte samma sak, men det är min kropp. Något jag reagerade på (positivt) var att under tiden som visa moment stod och blev färdiga på egen hand så kunde jag diska undan. Avskyr verkligen att all disk står kvar när måltiden är intagen.

Veckans andra måltider kommer upp i senare inlägg då detta inlägg skulle bli så himla långt annars. Jag har tecknat upp mig för fyra veckor, så jag kanske inte kommer lägga upp alla måltider här utan väljer ut några som jag gillar lite extra.

ERBJUDANDE: Spara upp till 925 kr på dina fyra första kassar! 30% rabatt på de 2 första matkassarna + 20% rabatt på den 3:e och 4:e matkasse. Använd koden: HELLOAFF925 (Inget erbjudande som jag känner några pengar eller produkter på).

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.