Har inte tanorexia, men kanske lite
Skönhet & Mode

Har inte tanorexia, kanske lite bara

Sommaren är här enligt kalender och antingen så är du en sådan som går i skuggan eller ligger och pressar kanske. Jag kan säga att jag har inte tanorexia, kanske lite bara. Älskar att vara solkysst men suger på att använda SPF.

Jag kommer troligen få så mycket skit för att jag skriver detta inlägg, eller inte för att jag skriver detta utan mer för att jag erkänner detta för er. När jag i början på maj var ner till Berlin så råkade jag bränna mig i si så där ansiktet, armar och dekolletaget. Av någon jäkla anledning gick det inte in i mitt huvud att jag borde smörja in mig. Första dagen med klarblå himmel, lätt svag vind och rosé vin på en båt i över 3 timmar. Självklart får jag skylla mig själv för att jag brände mig inget konstigt med det.

Men till min poäng är att jag är otroligt dålig på det där med spf, ja eller att smörja in mig överhuvudtaget med något som skyddar året runt. Jag är uppvuxen med solarium och att ligga ute i solen och pressa. När jag tänker tillbaka på barndomen så smörjde man in sig för att bli snabbare eller jämnare brun, inte för att skydda. Jag minns att folk smörjde in sig med matolja på 80 talet, eller var det en myt kanske.

Då jag älskar att vara ute och försöker ta tillvara på varje minut som går i solen så måste jag lära mig mer om spf eller framför allt börja smörja in mig och ta hand om min hy. Det är aldrig försent att börja på något. När jag var i åldern 13-16år så solade jag solarium upp till 2-3ggr i veckan, och fick alltid fin färg. Men så fort jag visade mig ute i solen så brände jag mig. En utlandssemester behövdes minst 2 veckor av för att jag ens skulle komma hem med lite färg.

Jag har inte tanorexia men jag mår så mycket bättre av att vara solkysst. Blir som en helt annan människa så fort jag får lite färg, humöret blir 110% bättre, kreativiteten ökar och jag känner mig som en nykär tonåring. Så fort jag har fått färg så kan det regna i några dagar utan att mitt humör blir sämre, men det får inte regna för länge utan jag måste kunna underhålla färgen i solen hela tiden. Så nu ber jag er, hit me med era bästa produkter för att jag skall kunna visa mig i solen och få en snygg färg i sommar!

När jag besökte The Body Shop senast så fick jag en liten presentation av Skin-Defence Multi-Protection Essence SPF50 PA++++. Vet ni vad min dumma kommentar var då? – SPF50? Då går jag ju runt och är vit som ett spöke i ansiktet året runt!! Alltså hur tänker jag där? Jag skäms så mycket för att jag ens tänkte den meningen. Förlåt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.