Häng med mig på vårstädning - Kontoret
Hälsa & Livet

Häng med mig på vårstädning – Kontoret

En sorgsen dag i Sverige idag, lätt att man blir väldigt nedstämd. Men jag måste ta tag i livet och bestämde mig för att nu är det dags till förändring. Så häng med mig på vårstädning!

Det är sorgens dag i Sverige och egentligen känner jag inte alls för att göra mycket, men det kanske är den perfekta dagen att rensa upp lite i ens liv. Jag vet några personer som kommer jubla nu, dom kommer nämligen få ta del av en del produkter och plagg.

Det är nämligen dags för årets stora rensning i både garderob och kontor. Idag lägger vi fokus på kontoret. Ja det är namnet jag fått på mitt rum då jag mestadels sitter här och jobbar och fotar. Men det är även min fristad, sminkrum och pysselhörna. Sambon kallar detta rum junkyard. Som jag berättat tidigare så har jag lyxen att få ett helt rum för mig själv där jag kan göra precis vad jag vill. Fördelen med att bo två personer i ett stort hus. Sambon har ju faktiskt flera egna rum, sitt kontor, verkstad, gillestuga och sedan ett stort dubbelgarage att leka i.

Häng med mig på vårstädning - Kontoret
Här samlas allt jag ska skriva om, testa eller bara inte orkar göra något åt. Ihop med det kommer det post, post it lappar med alla mina 100 ideer till bloggen. Och nu måste jag faktiskt säga att skrivbordet är rätt städat mot vad det brukar vara.

Men vad är det som egentligen behöver göras på mitt kontor? Jo jag behöver strukturera upp allt och få bra koll på vart saker och ting befinner sig. Varje morgon när jag kommer hit för att sminka mig och ta på mig dagens accessoarer så är det kaos och jag tar bara något jag ser.

Rensning av kontoret, hur ofta händer inte det egentligen? Tycker det inte alls var lång tid sedan May var över och hjälpte mig rensa och sortera. Hon gick härifrån med några kassar. Men problemet är inte att jag har för mycket produkter att testa, mitt problem är att jag måste få en ordentlig ordning på allt så jag lätt kan ta den produkt jag vill ha just nu. Med den oordningen jag har nu är det så lätt att jag glömmer bort vad som finns i den tredje lådan längst in.

Häng med mig på vårstädning - Kontoret

Det är lätt att man tar samma varje dag för att man inte ser eller kommer ihåg vad man har. Med lite ordning kanske jag kan börja återanvända accessoarer som jag inte haft på väldigt länge. Och självklart få lite ordning på att rätt sak står på rätt plats, något som inte existerar idag.

Sedan har vi det där med mitt sminkbord, hjälp vilken kaos. Och där är det verkligen att jag tar samma produkter varje morgon bara för att jag inte vet vad som ligger i alla lådor. Det är hemskt egentligen för att jag älskar att testa nya saker hela tiden. Det ända som blir nytt mer eller mindre varje dag är färgen på läpparna.

Häng med mig på vårstädning - Kontoret

Jag är en sådan person som måste ha produkter framme för att komma ihåg att jag har dom. När jag står där på morgonen så fungerar inte min hjärna och det finns inte en chans att jag kommer på att den där snygga skuggan faktiskt ligger i någon av byråns lådor och inte mitt framför näsan på mig. Därför älskar jag dessa transparenta förvaringsenheter. Några är frun Muji* och en del från Jysk. Har du mycket produkter så rekommenderar jag verkligen att du investerar i några av dessa.

Rensning på kontoret

  • Skriv upp alla produkter som inte är provade eller fotade
  • Sortera in i lådor, se då till att det är bra och logisk ordning i lådorna
  • Köp flera insatser till lådorna så att strukturen blir bra bland alla produkter
  • Släng alla onödiga kartonger och påsar (även dom Bull bor i)
  • Gå igenom alla använda produkter
  • Släng det som är gammalt, oanvändbart eller kass kvalitet på
  • Ge bort allt som går att använda men inte kommer nyttjas här hemma

När allt detta är klart, börja sortera dom svarta korgarna och släng allt som inte kommer att användas. Spar inte på massa onödigt skit som bara kommer att samla damm.

Häng med mig på vårstädning - Kontoret
Här är hörnan som Bull älskar! Alla kartonger och prasselpapper är hans favorit, här ligger han och prasslar dygnet runt nästan. Inga dyra leksaker eller sovkorgar behövs till honom. Han håller mig sällskap kan man säga.

Nästa gång vi pratar vårstädning tar vi oss an min garderob. Herre jisses vad det ser ut i den. Mer än hälften av alla plagg har jag inte ens rört på månader om någonsin faktiskt. Det är ju faktiskt dags att se över och ta bort kläder som endast bärs på vintern, sånt vill vi inte längre att det skall ta plats i garderoben. Har ni bra ordning hemma hos er? Kanske har ni några bra tips på hur man förvarar eller ser till att ordningen hålls dag efter dag?

Nä nu har jag inte längre tid med er vänner, det är dags för operation vårstädning att sätta igång!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.