Skönhet & Mode

GLOSSYBOX och Daniel Paris i uniktsamarbete mot näthat:

Glossybox - The Man Box

Glossybox lanserar en specialdesignad The Man Box för ett mer #kärleksfulltinternet. Som en motreaktion till dagens hårda ton på nätet och i sociala medier inleder GLOSSYBOX och Daniel Paris ett samarbete för att tillsammans arbeta för en positivare utveckling online. Ledorden för samarbetet är Love, Unity, Solidarity och Peace – ord som tillsammans med ett klassiskt citat av Gandhi återfinns på en specialdesignad version av The Man Box som finns tillgänglig under hösten.

GLOSSYBOX och Daniel Paris inleder ett samarbete och kommer tillsammans under hösten att fokusera på att belysa frågan om nätmobbning och uppmanar alla, privatpersoner såväl som politiker och företag, att aktivt bidra till en bättre och tryggare stämning på nätet.

”Att stämningen på nätet upplevs som hårdare idag är det nog många som håller med om. I juli gjorde vi därför en undersökning* bland våra prenumeranter och med över 7 000 svar kan vi nog dessvärre bekräfta att så är fallet – 90 procent svarade att kränkningar på nätet är ett problem och fler än hälften anser att stämningen generellt sett blivit mer negativ de senaste åren”, säger Jessica Feinbaum, Marketing & PR Manager på GLOSSYBOX. ”Mer eller mindre hela vår verksamhet är baserad på nätet och med en aktiv community som dagligen är ute på nätet och i sociala medier är detta en väldigt viktig fråga för oss och något vi vill bidra till att belysa och förhoppningsvis förändra”.

Under hösten kommer de tillsammans att nyttja The Man Box som en plattform för att belysa frågan om nätmobbning och verka för en mer positiv stämning på nätet. Som en del i detta har Daniel Paris gett inspiration till en specialdesignad version av The Man Box. Boxens design samlar värdeord viktiga att lyfta – Love, Unity, Solidarity och Peace tillsammans Gandhis citat ”An eye for an eye only ends up making the whole world blind”. ”Jag är själv väldigt aktiv i sociala medier men har varit skonad från den mobbing som många andra blir utsatta för. Just därför känner jag ett extra ansvar att stå upp för dem som blir utsatta och som själva många gånger inte kan eller orkar stå emot. Ord på internet är inte mindre verkliga för att de är online, det är precis lika allvarligt att ta emot elaka kommentarer eller hot på nätet som i verkliga livet och kan såra någon precis lika mycket.

Vi verkar ha kommit till en punkt där orden har tappat sin mening och det är fritt fram att säga vad som helst på nätet. Den här utvecklingen måste vi vända!”. Glädjande nog visade undersökningen också att det finns kärlek på nätet – 4 av 10 har kärleksbombat något på nätet och fler än var 5:e har själva fått ta emot en kärleksbombning. Många av respondenterna är också flitiga att ge positiv feedback, 65 procent skriver ofta eller mycket ofta positiva kommentarer och 83 procent trycker ofta eller mycket ofta på gilla-knappen. ”Vi kan inte prata nog om ett mer kärleksfullt internet. Tonen människor emellan måste bli bättre och värdeorden på boxen symboliserar just detta – vi måste stå enade mot näthatet, känna solidaritet med varandra och sprida kärlek och fredens budskap online”, förklarar Daniel Paris. ”Jag uppmanar alla, privatpersoner såväl som företag och politiker, att aktivt bidra till en positivare utveckling”. Visa ditt aktiva stöd för en positiv förändring på nätet och sociala medier använd #KärleksfulltInternet, sprid kärlek och supporta varandra på nätet. Tillsammans kan vi bidra till förändring.

Mer information om boxen Daniel Paris tankar om designen: ”Graffittin står för kontrasten mellan hårt och mjukt och tidningspappret symboliserar att vi idag borde vara mer källkritiska och inte tro på allt vi läser, särskilt på nätet. Värdeorden sammanfattar det vi borde fokusera mer på, det som är viktigt både i livet i stort och på nätet.”

Boxen ingår i prenumerationen på The Man Box och innehåller 5 tillsammans med Daniel utvalda produkter inom skönhet, grooming och livsstil, inklusive några av Daniels egna favoriter. Fokus ligger på milda och naturliga produkter som är snälla mot kropp och miljö. The Man Box kostar 169 kr/kvartal och den specialdesignade boxen finns till försäljning under hösten 2015.

* 7 120 personer deltog i undersökningen som genomfördes via en enkät online underperioden19 juli– 7 augusti. Undersökningen är nedbruten på ålder, kön och geografisk nivå och innehåller både öppna samt slutna frågor

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.