Från CC cream till cushion foundation
Skönhet & Mode

Från CC cream till cushion foundation


Detta inlägg innehåller affiliatelänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*)


Vi kanske närmar oss tiden på året du alla färgade underlag läggs åt sidan. Men är du som mig och har svårt för att få färg i ansiktet så kanske lite hjälp på traven kan vara bra. Idag går jag igenom några produkter jag testat under en period, från cc cream till cushion foundation.

Sedan Daisy Beauty Expo i januari har jag testat fyra nya underlag. Allt från CC cream till cushion foundation. Vilket som passar bäst är väl kanske beroende på tillfälle och hur ens hud mår. Men jag har försökt att testa alla under olika perioder och tillfällen för att se vad som passar bäst in. För visst är det kul att testa nya produkter och speciellt dom produkter som kommer i mängder av olika nyanser.

Palina  Magic CC Cream SPF 20 – New York

Från CC cream till cushion foundation

Först ut har vi en foundation som jag faktiskt aldrig trodde jag skulle testa om du hade frågat mig för några månader sedan. Har tidigare varit i kontakt med Palina´s makeup tidigare men aldrig riktigt gett dom chansen att visa vad dom går för. Hudvården har jag testat en hel del och gillar den verkligen, men varför stanna där. Med så härliga tjejer i montern så bestämde vi oss för att jag skulle testa deras foundation / CC cream även då jag inte är så väldigt förtjust i en heltäckande foundation. Kanske var det dags att ändra på den biten, jag går ju miste om så många bra produkter annars.

Palina  Magic CC Cream SPF 20 – New York (495SEK) är deras näst ljusaste nyans och den passar mig perfekt. Kommer i tubformat men med pump. Så skönt att kunna pumpa upp formulan på handen utan att vara rädd för att tappa förpackningen i golvet. Mer sådana produkter på marknaden tack! Är livrädd den dagen jag råkar tappa någon av mina andra glasprodukter i golvet. Kommer troligen gråta floder då även om produkten inte är speciellt dyr.

Så nu har jag testat denna foundation vid flera tillfällen sedan januari och jag måste faktiskt säga att jag älskar den. Även då jag inte tycker att den neutraliserar röda partier som utlovat så gör det mig inget. Skulle absolut köpa denna igen. Glömde nästan att säga, den kommer endast i sex olika nyanser. Nyanserna skiljer sig rätt stort så det kanske kan vara problem att hitta en nyans som passar.

Wet n Wild photo focus Foundation – Nude Ivory

Från CC cream till cushion foundation

Det andra företaget som jag tittade förbi hos var Wet n Wild. Deras makeup har säkert många av er redan provat på. Vi går direkt över till förpackningen av photo focus foundation* (99SEK). Japp det är en glasflaska, inte min favorit även då det känns lyxigare. För att få ut något av produkten så har du satt en spatel i korken, smart. På så sätt får du lätt upp lite och kan applicera direkt i ansiktet eller på handryggen (något jag föredrar).

Wet n Wild photo focus foundation är noggrant testad i fotosituationer under 7 olika ljusförhållanden för att säkerhetsställa en felfri makeup. Denna unika formula har en sammansättning som fördelar ljus, reducerar reflektion, och garanterar en matt effekt och perfekt hy. Håller jag med?

Kommer i fem olika nyanser och är fri från olja, parabener, sulfater och parfym. Och när vi ändå pratar om att den nu är fri från parfym så måste jag påpeka att jag tycker den luktar som målarfärg. Kan vara för att det är full fart nere i källaren med målarfärg, lim och spackel. Men jag tycker faktiskt att lukten är desamma i denna förpackning. Tyvärr lägger sig denna i alla mina linjer och porer. Får den inte att bli bra oavsett verktyg eller finger jag använder. Även testat olika underlag för att se om jag är för torr eller fett under. Men icke, så denna blev tyvärr ett bottennapp för mig.

Kiss New York PROtouch Cushion – Ivory

Från CC cream till cushion foundation

Det var ett tag sedan cushion foundation var poppis men jag blir bara glad när jag ser att märken lanserar dom på nytt. Det är ju så smidigt med dessa! Kiss New York PROtouch Cushion* (239SEK) är faktiskt ny på marknaden. Och till er glädje så finns den i hela 15 olika nyanser. Från mörkaste ebony till ljusaste ivory.

Nu sa jag precis att det är så himla smidigt med en cushion då allt sitter ihop, men jag måste faktiskt erkänna att jag oftast inte använder puffen som följer med. Är jag hemma och har tillgång till mina vanliga verktyg så använder jag faktiskt min vanliga foundation borste, skulle jag vara ute på språng så använder jag självklart den som följer med. Tror faktiskt bara det är en bekvämlighetsgrej och inte för att puffen skulle vara dålig på något sätt.

För att vara en foundation tycker jag att den jobbar som mina cc creams, lätt täckande och är inte så tjock i konsistensen. Den smälter ihop bra med min hud och ligger fint under hela dagen. Jag gillar den och kommer absolut fortsätta använda denna!

Kerstin Florian Skin Renewing Foundation – Vanilla

Från CC cream till cushion foundation

Kerstin Florian Skin Renewing Foundation* (499SEK) finns tyvärr endast i tre nyanser och är inte speciellt bred på skalan. Så det kanske kan vara svårt för många att hitta en nyans som passar. Jag använder mig av vanilla och den passar faktiskt mig perfekt.

Den skall kännas silkeslen mot huden och det kan jag faktiskt hålla med om, lite som att du precis applicerat en primer. Skin Renewing foundation skall vara vårdande samtidigt och minimera fina linjer och rynkor. Men den skall även binda fukt till huden och motverka förlust att kollagen. Tycker det lite låter som en hudkräm mer än en foundation. Inget fel på det om det fungerar. Nu har jag inte använt den varje dag i en längre tid då det är svårt att säga om den fungerar på långsikt, men absolut. Den följer mina fina linjer istället för att lägga sig i dom. Rynkor har jag inte så många förutom skrattrynkor och dom är svåra att bli av med.

Är det en foundation jag skulle kunna fortsätta med? Ja självklart, om den varit lite billigare. Förstår att den kan vara lite dyrare än andra produkter då den skall ge mer nytta än bara vara ett färgat underlag. Men med dagens ekonomi kommer jag tyvärr inte kunna köpa denna igen när min förpackning tar slut.


Detta inlägg innehåller pressutskick, men åsikterna är fortfarande till 100% mina egna och har inte gått att köpas eller påverkas av en tredje part. Mer info finner du under PR & Policy.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Emma P 9 maj 2018 at 16:54

    Kul inlägg! Vi är överens om 3 av 4 och Kiss Cushion Foundation har jag inte provat. Palina Magic CC Cream har definitivt vunnit mitt hjärta och Kerstin Florian är den foundationen jag använder absolut oftast till vardags. Planerar faktiskt att köpa den igen när den tar slut.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.