Skönhet & Mode

Färgbomb – Vad behöver du tänka på

Detta inlägg innehåller annonslänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*) Mer info finner du under PR & Policy.

Vill du hitta på något roligt med håret men inte riktigt vågar gå fullt ut? Eller är du som jag och älskar att ändra på färgen hela tiden, då kanske en färgbomb kanske är något.

Ni vet säkert vid det här laget att jag älskar att behandla mitt hår med olika färger. Men det är faktiskt inte så väldigt ofta jag verkligen färgar håret längre. Dom flesta gångerna använder jag mig av färgbomber eller färginpackningar som det också heter. Idag tänkte jag ta er igenom några av dom olika märken som finns att använda och berätta lite vad ni behöver tänka på när ni använder denna metod. Jag har gjort några misstag kan jag lova er.

  1. Färgbomb / färginpackning är ingen permanent färg och kommer därför inte stanna kvar tills håret vuxit ut.
  2. Läs på förpackningen innan du köper den ifall du behöver ha behandlat hår eller inte. Det är nämligen väldigt många av dom som inte fäster på icke behandlat hår. (Med behandlat hår menar dom blekt eller färgat)
  3. Använd skyddshandskarna!!
  4. Skall håret vara torrt eller blött vid applicering? Läs en extra gång innan du börjar.
  5. Bör håret vara nytvättat eller inte?
  6. Är just denna färginpackning du valt för ditt hår? Kolla så att du tagit rätt, visa är för blont hår och andra för brunetter.
  7. Se till att applicera jämnt i hela håret. Är du mörkhårig kanske det inte syns så mycket, men är du ljus så kommer det garanterat synas där det blir ojämnt tyvärr.

Maria Nila Colour Refresh* | Grazette Colour Mask* | Revlon nutri color* | Rapunzel Color Mask | Colorista Washout* |

Det finns en rad olika modeller att välja på. En färginpackning som nöts ut efter 6 till 8 tvättar, en som är lite snällare som går ur redan efter 1 till 2 tvättar. Men tänk på att utgå ifrån ditt hår. Tar jag en färginpackning som håller 6 till 8 tvättar så är det mer upp till 20 tvättar beroende på vilken tid på året det är och hur pass behandlat (slitet) det är. Vågar du inte chansa så skulle jag testa med att köra på en wash out 1 till 2 tvättar och sedan vara inställd på att den kanske håller i sig upp till 10 tvättar om du är väldigt ljus eller har slitet hår.

Maria Nila Colour Refresh* (259SEK)är den som jag använt mig mest av när jag vill få till med någon färg i håret. Tror jag avverkat 3-4 stycken av just Vivid Violet. Vet du att du vill ha en färg som sitter och är stark så är det denna jag rekommenderar. Så glöm absolut inte handskar när du använder denna. Vid köp medföljer alltid en uppsättning med handskar, använd dom! Maria Nila Colour Refresh finns i 13 olika nyanser och även 2 olika storlekar. Dessa håller 4 till 10 tvättar. Men det är som sagt helt beroende hur ditt hår mår.

Grazette Colour Mask* (179SEK) finns i 11 olika nyanser och håller även dom i 4 till 10 tvättar. Dessa luktar så himla gott så risken finns att man överdoserar med produkten. *skrattar*

Revlon nutri color* (189SEK) är faktiskt en av dessa produkter som jag inte testat själv. Den finns i 15 olika nyanser och håller 10 till 15 tvättar. Kanske är det just denna som jag skall testa nästa gång jag behöver få lite ny färg i håret.

Rapunzel of Sweden Color Mask (179SEK) är tyvärr den som tar sämst på mitt mörka hår. Ett plus är det härliga skimret i formulan när du väl applicerar det i håret (det försvinner dock när du sköljer ur färgen). Hur många tvättar dessa håller är osäkert, då det endast står några tvättar överallt.

L’oréal Colorista Washout* (79,20SEK) håller i 2-3 tvättar och finns i 13 olika nyanser. Denna skulle jag rekommendera om du inte vill att färgen skall sitta allt för länge men ändå längre än 1 tvätt.

Maria Nila White Mix* | Colorista Hairmakeup* | Colorista Fader* | Colorista Remover* |

Ett alternativ är att blanda ut färgbehandlingen med lite vanligt balsam för att tona ut färgen. Sedan finns det självklart dom som inte fäster överhuvudtaget på dig men kanske gjorde det på din kompis. Det beror helt och hållet på att ni har helt olika kvalitet på håret. Många av varumärkena har även en produkt som du kan blanda ut deras färgbehandlingar med. Sedan finns det som sagt en drös med “snällare” färgbehandlar och produkter som hjälper till att få ut färgen när du tröttnat.

Maria Nila White Mix* är till för att göra färgen något svagare. Ett bra alternativ om du är rädd att färgen kommer att ta för mycket på ditt hår.

L’oréal Paris Colorista HairMakeup* finns i strax under 20 olika nyanser och kan vara ett bra tips till dig som är osäker. Denna skall försvinna efter en tvätt. Räkna dock med att den kanske kan sitta några tvättar till beroende på hur ditt hår reagerar.

L’oréal Paris Colorista Fader* hjälper till att fada ut färgen.

L’oréal Paris Colorista Remover* är som det låter. Den hjälper till att ta bort den färg som är kvar när du tröttnat. Innan du går på med denna skulle jag försöka en eller två gånger med Colorista Fader då den inte skadar håret på samma sätt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.