Hälsa & Livsstil

Event: Shenet – Social media och wellness

Platsen var So Stockholm, Shenet bjöd in till en kväll med stjärnstatus inom social media och wellness.

Sist jag var i dessa lokaler bjöd faktiskt Maria Forssén grundare till Shenet in till Sthlm Beauty Week. De var i april och Kungsträdgården svämmande över med folk. Den här kvällen var det något lugnare och kyligare ute. Innanför glasväggarna var det uppradat med stolar framför stora projektorduken. Maria stod och tog emot alla vid ingången och där efter kunde man få njuta av lite dryck från Lindemans och Löfbergs.

Early Harvest Chardonnay Pinot Noir Muscat som är ett lågalkoholigt vin fanns som alternativ till ett vanligt vitt från från Lindemans. Viktigt att poängtera att detta var inte alkoholfritt utan hade en lägre alkoholhalt och färre kalorier. Den nya serien med viner från Lindeman’s Early Harvest innehåller endast 2,2 procent alkohol och blir de första någonsin i Sverige med den alkoholstyrkan. För att täcka alla smaker och tillfällen består Lindeman’s Early Harvest nya 2,2 procentserie av rött, vitt och mousserade. Vinerna finns att köpa i dagligvaruhandeln från och med den 1 september 2015.

Lindeman’s Early Harvest Chardonnay, Pinot Noir och Muscat 2,2 % är ett friskt mousserande vin med toner av gröna äpplen, stenfrukt, citrus och med en uppfriskande avslutning. Det passar fint både som en aperitif eller till en sallad, fisk och skaldjur. Pris: 67,90 kr. Och absolut ett vin jag skulle kunna dricka vid flera tillfällen.

Löfbergs bjöd på ICE Espresso. Det är en mjölkdryck med kaffe som är gjord på naturliga och ekologiskt producerade råvaror. Kaffet och sockret i produkten är dessutom Fairtrade-märkt. Den unika förpackningen CartoCan, återvinns med pappersförpackningar.

Maria är som sagt grundare av Shenet men även  So Stockholm och Trendgalan. Ja och så sitter hon i styrelsen för Moderna Museets Restauranger.

Shenet är ett nätverket, som är värderingsstyrt och som inte har en politisk grund. Nätverket som lyfter kvinnliga talanger som gör skillnad, skapar förändring och gör avtryck i historien och inspirerar fler att göra så. Shenets målgrupp och medlemmar utgörs av kvinnor i huvudsak med akademisk utbildning i en beslutandeposition inom det egna företaget eller som anställd.

Denna kväll skulle vi få lyssna på två kvinnor som kan det här med sociala medier. Kommunikation är viktigt och alla vill att någon lyssnar, så hur kan du berätta din historia?

Frida Boisen krönikör på Expressen, tidigare chefredaktör för GT, ny digital chef för Bonnier Tidskrifter, och aktuell med boken Digital succé var först ut att inspirera och peppa oss.

Jag hade kunnat sitta en hel dag och bara lyssnat på Fridas berättelser och peppande. Det var dom där små orden som fick i alla fall mig att inse hur lite det egentligen behövs för att bli hörd. Hitta din story och tro på dig så kommer man långt. Gilla, dela och var generös bland sociala medier. Här precis som över allt annars så gäller – Ge och ta, och visa det för andra.

Annette Lefterow, var kvällens andra talare. En helt ny person för mig. Hon pratade om det här med wellness. Friskvård behöver inte betyda gymkort, du kan göra så mycket på egen hand som du kanske egentligen inte tänker på för att må bra. Annette har skrivit en lite annorlunda bok om just wellness. Det är först och främst en traditionell bok men också ett digitalt medlemskap till hennes hälsoplattform.

Du kan tom använda dig av wellness vid skrivbordet på jobbet. Det finns inga ursäkter till att hitta din balans. Jag skall faktiskt erkänna att redan dagen efter testade jag dom små övningar vi fick lära oss. När mina kollegor var iväg på möte satte jag mig med båda fötterna på golvet, händerna i knät och blundande. Sedan satt jag där och andades in och ut genom näsan i jämn takt och blev avslappnad. Kanske låter jätte fjantigt men jag blev mycket lugnare och fick ny energi.

Nästa gång något gör mig upprörd på jobbet skall jag gå in i konferensrummet och göra denna övning någon minut. Tror att både jag och min omgivning tjänar på det. Testa du också!

Självklart gick jag därifrån med både Fridas bok ”Digital succé – så lyckas du med sociala medier” och Annettes “Din guide till Wellness.

//annica
Follow my blog with Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.