Eucerin Aquaporin Active eyecare

Eucerin Aquaporin Active eyecare

Vi forsätter med en ny produkt i min nya hudvårdsserie. Eucerin skall hjälpa mina ögon att behålla den där flirta blicken som tonåren kunde lyfta fram utan problem. Bort med säckar under ögonen och fram med lyster och tinder.

Vi börjar påsken med Eucerin Aquaporin Active eyecare. En produkt som skall få mina säckar under ögonen att försvinna! Det var inte allt för länge sedan som jag faktiskt fick upp ögonen för ögonkrämer ja eller ögonvård överhuvudtaget. När man passerat 30 så händer det otroligt mycket med kropp och hud. Det som en gång var fast och fint finns en risk att det börjar dra sig neråt och blir lite slappt. Kanske får man säckar istället för påsar under ögonen och efter en lite för sen kväll ute kan man se ut som sju svåra år. Japp det är då man börjar få upp ögonen för produkter som kan hjälpa en att få behålla ungdomen lite längre.

Eucerin Aquaporin Active eyecare

Eucerin Aquaporin Active eyecare är en fuktcreme som ger en intensiv återfuktande effekt som varar i 24 timmar, minskar svullnad och mörka ringar runt ögonen. Visst låter det som en produkt man verkligen behöver i sitt liv. Ögoncreme som förstärker hudens eget återfuktande system och gör huden mjuk och ger den en fin lyster. Den reducerar även svullnad och mörka ringar runt ögonen. Det är kliniskt och dermatologiskt bevisat att den lämpar sig för känslig hud, och den innehåller varken parfym eller parabener.

Att huden behöver fukt för att fungera som den ska är väl egentligen ingen nyhet för oss. En återfuktad hud är mjuk och len och har en vacker lyster. När hudens naturliga skyddsbarriär skadas tappar huden fukt och blir uttorkad. Torr hud ser glåmig ut och känns stram, dessutom försämras dess förmåga att stå emot externa irriterande ämnen. Det leder till att den blir känslig. Huden runt ögonen är extra tunn, och på personer med känslig hud är risken större att tecken på stress och trötthet ska synas, till exempel svullnad eller mörka ringar runt ögonen. Huden behöver intensiv, långtidsverkande återfuktning för att se ut och kännas så bra som möjligt.

De flesta fuktcremer främjar återfuktning av huden genom att begränsa vattenavdunstning och/eller genom att binda fukt i hudens yttre lager med hjälp av humektanter som glycerin. Huden har även ett eget återfuktande system: aquaporinerna. De transporterar vatten mellan hudcellerna och främjar återfuktningen av huden inifrån. Eucerin AQUAporin ACTIVE förstärker deras naturliga egenskaper.

Sammansättningen innehåller gluco-glycerol*, som är en högklassig återfuktande ingrediens som har visat sig ge fler aquaporiner i huden. Detta innebär att Eucerin AQUAporin ACTIVE förutom att begränsa avdunstning och binda fukt i de yttre hudlagren även främjar hudens eget fukttillskott. Eucerin AQUAporin ACTIVE Revitalising Eye Care innehåller dessutom uppfräschande ginseng och har en kylapplikator som hjälper till att motverka svullnad och mörka ringar.

Eucerin Aquaporin Active eyecare finns att köpa på dom flesta Apotek. Ca pris 159SEK.

*Gluko-glycerol (även kallat glycerylglukosid) är en biologiskt identisk sammansättning med glycerol och glukos. Blågröna alger har använt sig av gluko-glycerol för sin överlevnad i 3,5 miljarder år, och ämnet har visat sig stimulera produktionen av Aquaporin 3 (AQP3) i människans hudceller och ökar därigenom antalet aquaporiner. Aquaporiner styr vattenöverföringen in och ut ur cellerna. Ju större mängd AQP3, desto bättre sprids fukten inom de undre hudlagren.
Genom att stimulera hudens eget vattensystem bidrar gluko-glycerol till att återfukta huden och förbättra dess barriärfunktion.

PR & Policy 2016

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.