Hälsa & Livet

Ett nytt kök, nu är det bara julen som skall ut…

Ibland behövs inga större förändringar för att rum skall kännas nytt och fräscht. Denna gång fick vi ett nytt kök genom att byta ut både större och mindre inredning.

För att försöka “glömma” bort mina mellanvärkar ( som jag kallar dom njurstens värkar som inte är fullt så hemska) tog vi oss iväg till IKEA för att sätta lite fart på vårt kök. Vi har länge pratat om att byta ut köksbordet och den hemska taklampan, men det har liksom inte blivit av. Nu hade vi äntligen bestämt oss för vad vi skulle byta ut till, så varför inte ta tag i saken.

Det var inge roligt väglag på väg till IKEA och tyvärr fick vi avbryta första vändan. I en högersväng råkade jag ta lite för sent beslut att ställa mig på bromsen och vi körde in i en refug. Dock inte så allvarligt, men vi beslutade oss för att åka hem och titta till däcken. Det behövdes bara fyllas på lite och så var vi iväg igen. Jag var inte den ändå som tog sena beslut i den svängen. Det var ytterligare fem bilar som gjorde samma misstag av dom bilar vi såg.

Men det var inte det vi skulle prata om idag. Jag tänkte visa för er hur köket såg ut innan vi åkte och hur det ser ut nu när det är klart. Eller klart är det faktiskt inte riktigt, men så pass mycket att vi tänker låta det vara som det är nu.

Tornviken är den köksö som vi köpte med oss hem. Tyvärr fanns inte den med den bänkskiva (Ekbacken) som vi har i resten av köket, men det får duga för stunden. När denna skiva är slutkörd skall vi byta till rätt tänkte vi. Men innan så hinner vi bo in oss i denna ö och se att det verkligen funkar för oss. Förhoppningsvis hinner inte bänkskivan utgå innan dess.

Till köksön behövde vi nya stolar, så få fick det blir två Ingolf. Där köpte vi även till dynor, Hillared. Himla smidiga med antiglidmaterial på undersidan istället för snörningar.

Äntligen köpte vi en ny taklampa som kan hängas på mitten, Foto (38cm) i aluminium som matchar vår spisfläkt, ugn och micro. Jag gillar när saker och ting matchar varann som ni kanske förstått. Har lite svårt när det är olika träslag i ett rum tex. Jobbar på det.

Bull är dock inte lika nöjd som vi då han har lite svårt att hoppa upp på bordet. Även då vi ställde fram en pall åt honom undvek han att hoppa upp. Han är nog bara lite sur för att han nu inte kan sitta på köksbordet och titta ut genom fönstret. Vi ger honom några dagar sen är allt som vanligt igen.

Det är några små detaljer kvar som vi vill få ordning på förutom skivan på köksön. Även persiennerna och små hyllorna som ni kan se upp till höger hörn på fotot ovan. Det är strunt saker egentligen så dom får komma när dom kommer.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.