Hälsa & Livsstil

Ett besök på Fotografiska Museet

Fotografiska Museet

Befinner du dig i Stockholm någon gång innan mitten på Februari? Kanske gillar konst, fotografering eller skönhet? 

Fram till februari visar Fotografiska Museet i Stockholm två utställningar som jag absolut tycker är värt ett besök. Du behöver egentligen inte vara konst eller fotointresserad, men det kanske är ett plus. Det här är två helt olika utställningar men ändå väldigt lika.

Jag hade äran att få besöka Fotografiska förra veckan för en heldags utbildning. Tyvärr han jag inte besöka utställningen speciellt noga så jag kommer snart bege mig tid igen för att få en upplevelse bland all konst.

Fotografiska Museet Guy Bourdin - Avant Garde

Guy Bourdin – Avant Garde
Med surrealism, humor och nyskapande bildspråk förändrade Guy Bourdin fotografin. Hans arbeten för tidningar och reklamkampanjer bröt mot dåtidens estetiska normerna. Hans fotografiska arbeten sprängde modefotografins gränser och har positionerat honom inom samtidskonstens kontext. Du kanske har sett hans alster i Vouge?

Avant Garde pågår fram till 21 februari 2016

Martin Schoeller - Up Close

Martin Schoeller – Up Close
En stark drift att komma bakom fasaden, att fånga den unika stunden snarare än att bekräfta den gängse bilden, har tagit Martin Schoeller långt. Hans utställning visar den nakna sanningen bakom varje människa. Det spelar ingen roll om du är Zlatan Ibrahimovic, Barack Obama, Katy Perry,  en kvinnlig body builder eller någon man mött på gatan.

Up Close pågår fram till 7 februari 2016

Fotografiska Museet

Jag kan även varmt rekommendera deras restaurang. Nu har jag endast ätit lunch där några gånger men jag kan inte tänka mig att middagen skulle vara sämre. Väldigt fräscht, nytänkande och framförallt välsmakande.

Att dom vunnit Dagens Nyheters utmärkelse Gulddraken 2015, som Stockholms bästa restaurang i mellanklassen säger kanske lite mer än min beskrivning på maten.

Jag ser fram emot att avnjuta en brunch under 2016 vid ett av restaurangens panorama fönster som vetter ut mot Djurgården.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sanna | Beauty & Bride 16 december 2015 at 13:53

    Åh, det är verkligen mysigt på fotografiska. Har inte varit där sedan i våras, så förmodligen är det dags snart igen 🙂 både avant garde och up close tilltalar mig, verkar vara väldigt fina utställningar!

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.