Hälsa & Livsstil

En tur med Eckerö linjen

Så länge jag kan minnas så älskar jag att åka båt, eller färja kanske jag skall säga. Det har varit 24, 36 timmars eller bara över dagen. Och bor du i Stockholm har du en hel del olika företag och färjor att välja på. Denna gång tar vi en tur med Eckerö Linjen.

Imorgon skall jag ta en tur med Eckerö linjen. Tanken var att åka och äta lite julbord med familjen då vi inte firar jul tillsammans men julborden slutade tyvärr den 23 december. Kanske är det skönt men helt ärligt, är inte buffén på båtar väldigt likt ett julbord året om?

För vad är det som saknas på en buffé som inte finns på julbordet? Ja kanske julskinkan då, men någon slags skinka finns det alltid att få tag på. Just Eckerö Linjen har under några veckor varje år “Vilt buffé” som jag vet är väldigt uppskattat. Jag som är lite dålig på att äta kött kanske inte äter så väldigt mycket från just vilt bordet. Men har du möjlighet och gillar kött så tycker jag du skall åka någon gång mellan 21/9–15/11. Är osäker på om dom datumen stämmer under 2019.

Så hur brukar denna resa se ut för oss egentligen? Ja det blir någon tur per år, jag kanske inte följer med varje gång dock. Då båten går kl 10:00 så far vi hemifrån strax efter 07. Det är tyvärr nackdelen, bilresan blir så pass tråkig när det tar 1h 30min att åka ut till Grisslehamn. Väl på plats gäller det att komma så långt fram som möjligt i kön (vi lämnar alltid bilen i hamnen). För när du bokar resan kan du nämligen inte boka hytt och det är något jag gärna vill ha även då det inte är en 24 timmars kryssning. Hytten är egentligen en lyx, men det är skönt att ha ett ställe att gå till om du behöver komma bort av någon anledning. Eller så är det alltid bekvämt att kunna ställa ifrån sig det man handlat i taxfree eller bara få hänga av sig alla vinterjackor nu i vinter.

Så medans jag springer till receptionen och försöker köpa mig en hytt så går en och hämtar taxfree kataloger och dom andra går upp till Kafé Käringsund där vi tar dagens första mål. Oftast blir det bara en fralla och kaffe för min del då jag är väldigt dålig på det där med frukost. Sedan blir det en tur till taxfree där jag oftast handlar öl och snus åt sambon. Men jag hinner självklart titta lite på avdelningen med parfym, smink och smycken. Det är alltid något litet som följer med hem. Vi får se vad det blir imorgon. Kanske en julklapp till mig själv.

När alla handlat färdigt brukar det bli en tur upp till bar Klubb Kuling. Där är det oftast livemusik när vi åker och har vi tur så kanske tom musikquiz. När båten vänder och tar oss tillbaka till Grisslehamn så är det vår tur att stå i kön till buffén. Önskade att vi kunde njuta lite längre av maten och sitta där tiden ut, men man gör aldrig det. Jag brukar oftast bli så mätt efter två tallrikar att jag knappt kan stå. Men en snabbis in på taxfree för att se om jag missat något hinner jag alltid med innan vi avslutar hela dagen uppe i Klubb Kuling igen.


Detta inlägg är inte någon samarbete eller sponsrat

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.