På Bordet

En ny kombo i ugnen…

Jag kunde inte riktigt hålla mig ifrån att testa en omgång till av snittarna. Denna gång ville jag lägga till en sak och se om det fungerade som jag tänkt med att göra tefat.

Eftersom jag hade en halv burk med hasselnötskräm kvar sen förra bakningen och en halv burk med jordnötskräm i kylen så behövde jag endast köpa en rulle med smördeg. När jag gjorde plattorna denna gång använde jag ett glas som var lite mindre än mina metallringar. På så sätt fick jag ut några fler på degen och varje “snitt” blev inte så jätte stor.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Först så la jag ut ca en tesked av hasselnötskrämen på plattan. Smetade ut krämen lite så att jag kunde lägga ca en tesked med  jordnötskräm ovanpå. Lägg sedan en ny platta över och försök kläm till lite försiktigt med fingrarna runt hela. Glöm inte gaffeln, kör hela vägen runt. Blir kanon fint!

bitar2

In med dom i ugnen, 200 grader. Och även här ser du när tefaten börjar få färg då är det dags att ta ut dom. Denna gång rekommenderar jag er att låta dom svalna helt. Det är inte gott med varm jordnötskräm.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Så där ja, nu ska vi se vad vi kan hitta på nästa gång. Några tips kanske?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.