En kvällsrutin.

Har du en kvällrutin innan du går och lägger dig? Kanske något du skulle vilja börja med, att bara få den där tiden för dig själv och rannsaka dagen innan du lägger dig ner för att sova. Att få känna efter vad som egentligen hänt under dagen och hur du och din kropp mår just nu.

Jag har startat mig en kvällsrutin tack vare min sjukgymnast. Hon ville att jag varje kväll innan jag gick och la mig skulle skriva ner två sidor om dagen. På så sätt skulle jag få bättre koll på vad jag gjort som för min kropp att inte orka med kanske.

En kvällsrutin

Så jag införskaffade mig en fin bok att skriva i, något som är viktigt för mig. När det är helt tyst i huset går jag upp på mitt “kontor” och sätter mig i meditationshörnan, tänder mina ljus sätter på lite skön stämningsmusik. Tar fram min salviabunt, låter den brinna lite innan den får svepa runt lite omkring mig för att rena mig själv och mina kristaller. Drar ett Soul Work – Affirmationskort och slår sedan upp en tom sida i skrivboken och blundar en liten stund. Jag börjar alltid med att skriva om hur natten mot denna dag varit. Hur sov jag eller sov jag överhuvudtaget?

En kvällsrutin

Sedan går jag över med att skriva vad jag gjort, om jag gjort något speciellt. Hur mina tankar gått under dagen och framför allt, hur har min kropp känts.

Då jag har problem med musklerna i händer och fingrar så tar det oftast en stund för mig att skriva dessa två sidor, det blir några pauser. Men det ger mig mer tid att verkligen tänka igenom hur dagen sett ut. För väldigt ofta så är det som bomull i huvudet och jag glömmer lätt bort vad som hänt dom närmsta timmarna.

En kvällsrutin

Meditation för själen

För att släppa dagen helt så tar jag mig några minuter till att meditera. Eller mediterar är kanske att ta i. Jag sitter där på golvet med slutna ögon och funderar lite mer på dagen, inte vad som skall hända utan vad som har varit. Och det är endast för idag. Inget grubbel utan bara gå igenom dagen i lätta svep så du kan släppa dagen innan du går och lägger dig. På sätt kanske du kan påbörja en helt ny dag imorgon utan att tänka på gårdagen.

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.