En kväll på Stockholm SaltSpa

En kväll på Stockholm SaltSpa
En kväll på Stockholm Salt Spa

Du behöver bara sitta still, koppla av och låta både saltet och ljuset göra nytta. Borde jag bygga mig ett rum fyllt av salt för att få sova bättre? Följ med till Stockholm SaltSpa och se vad dom kan hitta på.

I förra veckan var jag inbjuden till att testa Stockholm SaltSpa. I 45 min skulle jag få saltbehandling med ljusterapi, vem tackar nej till något sådant nu när det är så himla mörkt och trist ute. I närheten av Gamla Stans tunnelbanestation ligger Stockholm Saltspa, från gatuplan ser det ut som en liten butik med stenar. Men en trapp ner hittar du flera olika rum som brukas för bla yoga, saltbehandling och meditation.

En kväll på Stockholm Salt Spa

Att vistas inne i saltrummet är inget som förstör kläder eller ägodelar men det rekommenderas ändå att använda kimono och lämna sina ägodelar i omklädningsrummet. Medans du sitter där och njuter i ett ljust (väldigt ljust) rum så spelas soft musik och salt “ångas” in genom en trumma. Detta är nu ingen “ånga” som blir obehaglig att andas in, jag kände bara av den i början och blev lite torr i halsen. Passade på att leka lite med fötterna i saltet så dom blev mjuka och fina.

En kväll på Stockholm SaltSpa

Men varför salt- och ljusbehandling?

Den där “ångan” jag berättade om är salt som frigörs i småpartiklar och då rengör luftvägarna och samtidigt hjälper mot hudproblem. Själva behandlingen med att sitta i en solstol är otroligt avkopplande och du kan släppa omvärlden för en stund. Ta med en bok kanske och passa på att läsa lite.

Andra problem som saltbehandlingen skall hjälpa till mot är bla:

  • Trötthet
  • Öka syreupptagningsförmågan
  • Vid astma, KOL och andra liknande luftvägsbesvär
  • Vid förkylning och snuva
  • Vid kronisk svalg-, tonsill- eller bihåleinflammationer
  • Vid eksem och psoriasis samt liknande hudbesvär
  • Vid allergisnuva och allergenorsakade hudproblem
  • Vid återkommande öroninflammationer
  • Vid ledinflammationer
  • Vid sömnbesvär

Salt är ett naturligt ämne som har läkande effekt. Salt förstör bakterier och svampar och stimulerar därmed immunförsvaret.  Visst låter det fantastiskt!

Stockholm Saltspa använder marknadens starkaste och mest innovativa ljusterapilampor som är godkända för medicinsk bruk av Det Norske Veritas och enligt EU-direktiven.

För bästa resultat rekommenderar dom 4-5 behandlingar i veckan under 2-3 veckor. Redan efter ett behandlingstillfälle skall en känna sig piggare, gladare och mer harmonisk. Ja det kan jag nog hålla med om även om jag var lite stressad för att hinna med andra saker under samma kväll.

45 minuter av Saltspa med ljusterapi kostar 400:-

Jag kommer försöka ta mig iväg på fler behandlingar för att se om jag blir piggare men ändå kommer få sova bättre. Just nu är jag ständigt trött och sover jätte dåligt om nätterna. Vill du hänga på?

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.