En helvetesresa mot helgen

En helvetesresa mot helgen

Det är när stressen börjar släppa, axlarna åker ner ett snäpp och du gör dig beredd för att ta helg som det oväntade oftast kommer. Och denna gång med råge kan jag lova. Det var en riktig helvetesresa mot helgen.

Jag berättade ju i ett tidigare inlägg att jag gillar att åka tåg. Denna gång tar jag tillbaka det. Tyvärr var det många faktorer som spelade in så kanske var det inte bara tågresan i säg som var ett helvete. Började fredagen med att vakna vid 04 med migrän. Steg upp och tog mig några tabletter och gick sedan och la mig igen, kunde dock inte somna om. Stressad av någon anledning gick jag upp och gjorde mig i ordning för att ta mig till jobbet. Kommer fram 40 minuter för tidigt. Idag skulle det läras upp med olika saker som jag inte skulle hinna få någon mer upplärning av senare så det gällde att vara skrap.

När jobbet var slut så tog jag mig ner till Kista Centrum där jag skulle ta tunnelbanan in till centralen. Migränen låg fortfarande kvar och blev inte bättre av värmen som var. Köpte mig en risifrutti för att få lite mat i magen så jag senare kunde ta en ny tablett mot migränen. Dock gick det inte att få tag på en plastsked så ingen mat för mig. Att köpa en flaska vatten slog mig aldrig av någon anledning.

Tåget som skulle ta mig till Örebro var en timme försenad men jag skulle troligen hinna med mitt anslutningståg så jag tänkte inte så mycket mer på det. Väl på tåget fanns där ingen ac.

Min förhoppning på tåget mot Örebro var att kunna jobba, blogga eller titta på film. Det är lite därför jag alltid ser till att boka 1 klass med bord och wi-fi. Visst fick jag detta även denna gång men då denna tågvagn saknade ac och min migrän inte ville släppa så vart det inget av detta. Inte ens tidningen som jag hade med mig bläddrades i. Med över en timmes försening missade jag mitt anslutande tåg i Örebro och fick då försöka ta reda på hur jag skulle ta mig vidare. I 30 graders värme, full mundering av kläder och packning plus migränen så var det inte lätt. Min snälla sambo hjälpte mig att ta reda på resvägar och hänvisade mig till närmsta buss som gick till Lindesberg där han skulle hämta upp mig.

Väl på bussen började jag känna mig ännu sämre även då jag lyckades få en sked så jag äntligen kunde äta min risifrutti och där efter ta en tablett. I Lindesberg hämtade sambon upp mig och då bröt jag ihop. Luften hade gått ur mig helt och jag satt mer eller mindre och grät hela vägen hem till stugan.

Vi var i stugan vid 18 tiden och då började en helvetes kväll. Det första jag gjorde var att slänga av mig alla kläder så att inget kunde trycka mot kroppen. Det är lite därför jag inte klarar av att ha solglasögon på mig när jag är ute, får sådan klastrofobi. Jag varvade kvällen med att gå mellan en stol ute på verandan, sängen och duschen samtidigt som jag nästan konstant grät av smärta. Efter några timmar så insåg sambon att jag verkligen behövde slappna av och kunna sova så jag fick en sobril i hop om att jag skulle komma ner i varv. Dock hjälpte den inte, tror jag var allt för mycket i varv. 

Vid 23 tiden tror jag att jag lyckades somna och vaknade upp vid 02:30 och känner att det nu börjar släppa. När jag vaknade på morgonen kände jag mig så jäkla mörbultad. Helt svullen i ansiktet och en riktig baksmälla skulle man kunna säga. Hade fått mig en rejäl allergisk reaktion av alla tabletter jag tryckt i mig under dygnet. Lördagen blev otroligt lugn, gjorde inte alls många knop. Mycket pga värmen också men jag var livrädd att migränen inte skulle släppa helt utan komma tillbaka. Under söndagen var jag fortfarande svullen och mörbultad. Får hoppas att det släpper snart, men känner att huvudsaken att jag inte har ont så kan svullnaden ligga kvar. 

Under torsdagen när jag packade så hade jag faktiskt plockat ner en hel del nya produkter som jag skulle testa under helgen. Bla brun utan sol, ansiktsmasker och solkrämer. Men jag vågade verkligen ta inte utsätta kroppen för några som helst produkter och fick ta med mig allt oöppnat hem igen.

Hur gör ni som har migrän? Vad äter ni för tabletter eller har ni några knep för att lindra smärtan?

You Might Also Like

2 Comments

  1. My secret passions

    Fy så trist när inget blir som man tänkt sig och allt strular. Hoppas verkligen du mår bättre nu <3

    1. Annica

      Tack så mycket! Jag mår mycket bättre nu och hoppas på att kunna ta tåget upp till stugan snart igen och försöka göra om helgen lite bättre den gången. 🙂

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.