Hälsa & Livsstil

En helg på egen hand…

Skulle jag våga tillbringa en helg själv ute i skogen, hur många timmar skulle jag lyckas sova. Kommer jag vara kvar till söndag eller åker jag hem redan på fredag?

I torsdags morse tog jag Bull under armen och satte mig i bilen för att fara till stugan. Den här helgen skall Bull och jag tillbringa i stugan helt på egen hand. Ingen som är där och håller mig i handen när jag vill gå ut och röka när mörkret har fallit eller tittar ut om jag hör något konstigt ljud. Ingen som tar hand om alla läskiga spindlar eller fyller korgen med svamp.

Nä denna helg är tillför att stilla min noja och den där överdrivna mörkrädslan som jag inte vet varför den finns där. När jag var yngre var det jag som fick vara den trygga personen till folk som var rädda för att gå i mörkret och liknade.

Jag trivs jätte bra här i stugan men då den ligger lite ensligt i skogen på ett gruvberg är det inte så mycket till omgivning ifall det skulle vara något. När solen går ner blir det verkligen kolsvart och ingen hör dig skrika. *skrattar*

Laddade plattan med filmer, serier och musik så underhållning har jag allt. Tv kortet fick stanna hemma med sambon för jag skulle ju inte titta något på tv sa jag. Det första jag gjorde när jag kom fram till stugan var att starta tv:n. Jag behövde lite ljud omkring mig helt enkelt. Har den sk landet tv:n här, 1, 2, 4 och 6:an. Det får helt enkelt duga om jag nu vill ha den igång.

Min tanke var att sätta mig ute och bara ta det lugnt när jag kom upp. Men tyvärr så regnade det och var endast 10 grader ute. Inte kul alls, men jag o Bull gjorde oss hemmastadda i soffan och myste. Så det gick ingen nöd på oss. Det blev halloumiburgare till middag och lösgodis till kvällens filmer. Japp det var filmer och serier som underhöll mig under kvällen.

Det som förvånade mig faktiskt var att det var ”ljust” ute fram till ca 23 så jag hade absolut inga problem att gå ut och röka under kvällen. Och inte hade jag några som helt problem att sova på natten. Sov som en sten faktiskt.

Dag 2 startade rätt tidigt. Jag vaknade strax innan 07 på egen hand, det var jag som väckte Bull denna morgon. Solen tittade fram så jag tog tag i skogen på direkten. Tyvärr dog batteriet lite då och då så jag fick ladda det mellan omgångarna. Tog en sväng ner till byn innan lunch för att handla lite inför kvällen. Hemma igen i stugan fortsatte jag med trimma skogen sedan försökte jag få ut Bull. Han njöt dock mer av att ligga inne och sova under dagen så jag passade på att njuta lite ute i solen.

När kvällen kom och det började mörkna så gick jag in och myste i soffan framför några filmer innan det var dags att laga kvällens middag och titta på Let´s dance för första gången. Avslutade dygnet med en till film och sedan somnade jag otroligt hårt.

I lördags vaknade vi vid 07:30 utvilade och glada. Vi startade dagen med en kaffe ute på altan, dock helt utan solen men det var härligt att sitta där och höra alla fåglar kvittra. Efter frukosten fick Bull gå in medans jag tog en liten roadtrip till Lindes. Det var dags för lite loppis, shopping och choklad. Även då jag var borta i tre timmar och dammsug alla butikshyllor så kom jag hem rätt tomhänt. Kvällens middag, lite nödvändigheter hem och kattmat var det jag hittade. Eller iallafall tills jag kom till Bergslagspraliner, där shoppade jag praliner till mig själv och lite till jobbet.

När jag väl var tillbaka i stugan var någon på skit dåligt humör. Det hade nämligen börjat spöregna medans jag var borta och Bull avskyr att vara ute när det regnar. Vilket egentligen är konstigt med tanke på hur mycket han gillar att stå i duschen. Det blev lite film, serier och planering under eftermiddagen innan jag drog igång kvällens middag. Dygnet avslutade vi som tidigare i soffan framför en film eller två. Så jag tänker inte klaga på att vi hade dåligt väder under denna helg. Rätt soft att bara ligga inne och inte ha några som helst måsten.

När söndagen kom så var det resdag. Gillar verkligen inte den dagen. Även då jag oftast försöker ta det lugnt på morgonen så är det bara ett tidsfördriv innan man väl måste börja städa och packa för att åka hem. Jag är sjukt nöjd med denna helg. Inte en ända gång har jag varit rädd eller nojig, allt har verkligen flutit på hur bra som helst! Så detta kommer jag göra flera gånger minsann.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Karinsbeautyroom 3 juni 2019 at 09:15

  Åh låter superhärligt!

 • Reply Wysteriia 3 juni 2019 at 20:10

  Dagar utan månsten!! ♥♥ Låter som en riktigt skön helg 🙂

  • Reply Annica 4 juni 2019 at 21:44

   Ja så skönt! Älskar helgerna i stugan 🙂

 • Reply Wysteriia 3 juni 2019 at 20:10

  Måsten, vad bra jag stavar 😉

 • Reply Loiise 5 juni 2019 at 00:10

  ?? Så skönt! Du verkar ha haft det toppen ?

  • Reply Annica 6 juni 2019 at 14:40

   Ja helt underbart! ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.