En helg på Åland
Hälsa & Livsstil

En helg på Åland

Även då jag jobbar hela sommaren så hinner jag med en helg på Åland för att njuta av musik, natur och god mat med sambon. Men vad skall vi egentligen hitta på?

På fredag efter jobbet tar jag med mig sambon och åker mot Åland. Förra året startade vi en ny tradition som jag hoppas håller i sig i några år. Vi tar nämligen bilen och åker till Mariehamn för en helg. Där skall vi bo på hotell och självklart besöka Rockoff. För dig som inte vet vad Rockoff är så kan jag kort sammanfatta det hela med att detta är en festival mitt inne i Mariehamn. Det är tivoli och lek på dagarna för dom små och på kvällen öppnar det upp för oss äldre. Det spelas då musik för alla. Japp det finns någon konsert för alla, under 9 dagar kommer det mängder av artister och spelar för oss. Förra året var vi där och tittade på Toto (inte så ovanligt). I år kommer vi bla se några konserter som Anastasia, Mustasch och Moneybrother.

Vi kommer att åka dit från Kapellskär med Viking Line då vi tar bilen med oss över. Hemresan har vi inte bokat eller bestämt då vi inte vet om vi skall åka ifrån Mariehamn eller Ekerö ännu. Vilken skulle ni välja?

Nu är frågan vad vi skall hitta på under dagtid denna helg. Ett besök hos Stallhagen kommer det att bli men sedan har vi några timmar att slö dö på. Har ni några tips på vad vi kan göra? Vi har som sagt bil så vi behöver absolut inte vara i Mariehamn. Förra året besökte vi även Käringsund över en Ålandspannkaka. Även om vi kommer bo mitt i Mariehamn så tar vi oss gärna ut från stadskärnan på dagarna. Även detta år blir det Hotell Pommern som får bädda ner oss om natten. Kanske träffar vi på några artister även denna gång.

Så nu behöver jag er hjälp. Vad kan vi hitta på under denna helg när vi inte är på själva Rockoff festivalen? Har ni några bra tips på utflykter, restauranger, pubar ja egentligen vad som helst av vad vi inte får missa helt enkelt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.