En helg hos Plaza Hotell och Sky Spa i Västerås

En helg hos Plaza Hotell och Sky Spa i Västerås

Ibland är det otroligt skönt att bara komma iväg en liten bit från hemmet. Jag satte mig på tåget mot Västerås för att spendera en helg på hotell och spa, mitt i centrala Västerås med en underbar utsikt.

Sätt dig på tåget och åk in mot landet. Ja om du utgår från Stockholm vill säga. Västerås är egentligen staden som jag oftast kör igenom väldigt fort varje gång jag skall till landet, men det händer några gånger att jag tar mig hit för att stanna. Dom tre gånger jag stannat över i Västerås har jag faktiskt bott på ett och samma ställe. Men det här är första gången jag njuter av en hel helg utan att lämna hotellet.

Hotell Plaza Västerås är hotellet som ligger mitt i Västerås. Hit kan du åka ensam, med familj eller kanske med tjejkompisarna. Denna gång ställde jag bilen hemma och hoppade på tåget med min vän Lotta. Vi skulle tillbringa helgen för oss själva och bara njuta av lite lugn och ro. Bokning var gjord för övernattning, brunch och spa. Mycket mer än så behövs inte.

Hotellet har under dom senaste åren utfört en renovering som nu består av ett helt nytt spa och en sky bar. Under våren så renoverade dom 202 av deras hotellrum så hotellet kändes väldigt fräscht.

Plaza Hotell

Sky baren var tyvärr stängd under vårt besök men har nu öppnat upp efter en totalrenovering. Har varit där några gånger tider så är du i Västerås kan jag rekommendera dig att ta dig upp till 24:e våningen för en drink. Häftig utsikt!

En helg hos Plaza Hotell och Sky Spa i Västerås

Rummet

Då vi kom lite för tidigt innan egentliga incheckningen chansade vi på att vi skulle få ett rum. Självklart frågade jag om det fanns ett bloggvänligt rum då min tanke denna helg var att blogga och fotografera en del. Men det var tydligen inget som uppfattades positivt eller rättare sagt, hen förstod inte vad jag menade med bloggvänligt rum och tog ett rum som var ledigt.

Vårt rum låg i den låga delen av hotellet och kändes väldigt nyrenoverat. Tur att vi inte skulle hit på fylleslag för då hade vi aldrig hittat vårt rum. Kändes lite som att springa runt på en båt och leta efter hytten, dock är detta hotell mycket fräschare och ljusare. Rummet var otroligt stort för att heta “small”så jag har inget ont att säga om rummet alls. Ljust och fräscht, sköna sängar och många eluttag. Vi hade fönster ut mot framsidan på hotellet och kunde ta del av nattens rörelser, inget som var störande på något sätt.

Positivt: Två kuddar i sängen! Hur ofta finns det på rummet utan att behöva frågas efter. En stor som täckte hela huvuddelen på sängen och en vanlig. Otroligt sköna. Sov så skönt denna natt!
Negativt: Jag gillar inte när badrumsartiklarna är fastmonterade på väggen i storpack. Oftast säger inte namnet något alls och på så sätt kan jag inte veta vad denna produkt är bra för eller vad den innehåller. Så oftast tar jag med mig egna produkter.

En helg hos Plaza Hotell och Sky Spa i Västerås

Brunch (lördag)

På lördagar kan du avnjuta en lite mer lyxigare variant av brunch än på söndagar. Jag kan tänka mig att det är ostron som gör det lite lyxigare. Jag vågade dock inte ge mig på dom, inga konstigheter i magen när jag skulle tillbringa resten av dagen på ett spa. Ja ni fattar. Maten var annars väldigt fräsch men kanske något fattigt utbud. Jag har varit på sämre men hade sett fram emot en större buffé av produkter som skulle sätta guldkant på dagen. Självklart beställde det in ett glas cava för och många andras njutning.

Positivt: En hel del glutenfritt för den som vill avnjuta en sådan buffé. Maten var fräsch och fylldes ständigt på.
Negativt: Ett större utbud hade varit att föredra

En helg hos Plaza Hotell och Sky Spa i Västerås

Middag – Lobbybaren Mexican

Efter en hel dag på spa var det ingen av oss som orkade gå utanför hotellets väggar och jag hade stora skavsår på båda fötterna så vi hölls oss kvar på hotellet för middagen. Och sedan måste jag erkänna att deras nya koncept lockande mig väldigt mycket. Lobbybaren Mexican! Jag har inte ätit mexikant många gånger men dom gånger jag gjort det så njöt jag. Det var i samma lokal som vi intog brunchen och även morgondagens frukost skulle serveras här. Självklart intog vi ett fönsterbord och jag ville sitta så långt bort som möjligt från ett helt kompani med barn som var där med sina föräldrar. Kan det ha varit fotbollslag eller liknade i åldern 7- 9 år? Jag hade tänkt mig en lugn middag som det oftast brukar vara på ett hotell. Men inte denna gång. Dessa 40 personer tog den mesta tiden av både servitör och kock. Dock gjorde det inte så mycket att vi fick vänta emellan åt då vi fick tiden att prata under tiden.

Menyn är uppbyggd så att du kan beställa flera olika rätter och plocka. Detta var dock inget vi uppfattade förrns servitören berättade det vid betalningen.  Jag testade Pulled jack fruit och fish tacos. Grymt gott men tyvärr inget du sitter och äter dig mätt på. Portionerna var väldigt små då jag inte visste att man kunde beställa in fler av varje tacos. Men jag beställde in Churros med cajeta och choklad som plåster på såret. Och självklart dracks det cava, Caipirinha och whiskeysour under middagen. Hade velat dricka en Moijito men myntan var tyvärr slut.

Positivt: Annorlunda hotellmat, trevligt med något nytt. Trevlig barpersonal!
Negativt:  Otydlig meny och stökigt i restaurangen, men det är nog inte varje dag en hel fotbollsskola bor över och skall äta middag.

En helg hos Plaza Hotell och Sky Spa i Västerås

Spa – Sky Spa Plaza

Resans huvudpunkt, spa! Jag hade bokat in oss på Brunch and Spa – Deluxe och här ingick det en behandling. Vi valde då 50 minuters ansiktsbehandling och la till en halv kroppsmassage. Tyvärr hade detta missats i deras system men kunde rättas till efter lite trix. Sky Spa Plaza har renoverats och blev under 2017 klart för oss att tillträda. Tidigare Harmony Spa på plan 25 har nu blivit ombyggt till Sky Spa Plaza omklädningsrum och även på den våningen kan man nyttja deras jacuzzi. Själva Sky Spa ligger på våning 23, senast jag var på besök där var hela våningen som en stor arbetsplats. Så nu var det otroligt häftigt att se hur resultatet av alla visioner blivit. Stor inbjudande entré och ett varsitt glas alkoholfritt bubbel som vi fick avnjuta i dom sköna liggstolarna längst med panoramafönstret. Inte helt fel! Utsikten från båda våningarna är fantastisk (för dig som inte är höjdrädd).

En helg hos Plaza Hotell och Sky Spa i Västerås

Solen var verkligen med oss vi kunde få njuta av den otroliga utsikten helt utan moln. I det rum på våning 25 där jag tidigare varit på event är det nu omgjort till omklädningsrum med stora skåp ett sminkbord som jag själv skulle vilja ha hemma och en underbar spegel. Tar du dig till rummet intill så hittar du två duschar och en liten bastu. Behöver jag berätta att utsikten även från bastun var helt underbar?

En helg hos Plaza Hotell och Sky Spa i Västerås

Vi hade som sagt bokat in 50 min ansiktsbehandling, där alla produkter kom ifrån Babor. Tyvärr har jag ingen koll på vilka produkter som användes för mig under denna behandling mer än att det var fukten hon arbetade med. Skönt vart det iallafall och jag skulle göra det igen men då se till att få alla produkter nedskrivna innan hemgång. Självklart säljer dom just Babor på plats så du kan köpa dom produkter som används under dina behandlingar.

Det vart även 25 min av halvkroppsmassage. Aj! Tror aldrig jag varit så öm i ryggen efter en massage. Under middagen kunde jag inte luta mig bakåt utan att det gjorde sjukt ont. Men jag gnäller inte för det. Ett bra tecken på att tjejen som masserade tog i. Avskyr att bli masserad och inte känna något av det. Hon gick verkligen in på djupet och jag lovar att det gjorde nytta. Kanske inte så kul när det gör mer ont än behagligt när en ligger på sängen i 25 minuter, men jag tycker det var värt varje minut. Dagen efter mådde ryggen väldigt bra!

En helg hos Plaza Hotell och Sky Spa i Västerås

Positivt: Ljust och fräscht. Perfekt när du vill koppla av riktigt ordentligt vid en hotellövernattning. Är det bra väder så lovar jag att du får en grym utsikt.
Negativt: Lite rörigt med bokningar och vad som ingick i paketen.

Ja det var min helg i Västerås. Hoppas ni orkade ta er igenom hela inlägget. Är det något ni undrar över så säg bara till. Kände att jag inte orkade skriva om allt i detalj vilket bara leder till att ingen orkar läsa klart.

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.