Hälsa & Livet

En helg borta från datorn

Stäng av datorn och bona in dig i ditt hem istället. Ja det var en av sakerna jag gjorde denna helg. Mitt hobbyrum har fått nytt utseende igen. 

Jag sitter mer eller mindre framför datorn dygnet runt i veckorna, så när helgen kommer är det så skönt att stänga ner datorn och ägna sig åt annat. Och det är precis det jag gjorde denna helg. Det var inget jag planerade i fredags när jag avslutade veckans arbete utan det bara blev så. Tanken var att jag skulle avslutat arbetsveckan med att åka på “Allt för hälsa” och “Egenföretagarmässan” men vardagen kom mellan och jag satt på kontoret framför datorn. Så det var inte mer än rätt att den fick vila under helgen.

I lördags tog jag mig en sväng till Rusta för att införskaffa lite nytt till mitt hobbyrum. Inga större saker men jag behövde göra om för att trivas där uppe igen. Det var tur att sambon var med för annars hade jag fyllt en vagn med julpynt. Rusta har fått in så mycket fint till jul, jag kommer skriva mer om julen senare i veckan. 

Som ni ser ovan så har jag lite kaos på mitt sminkbord. Varje dag sitter jag där och vet inte riktigt vilka produkter jag skall välja eller vart jag vågar lägga dom för att dom inte skall åka i golvet. Bara det där att jag äntligen valde att köpa ett bord så jag kunde sitta ner och sminka mig var ett under. Har alltid haft stående sminkbord, men jag förstår inte riktigt varför. Det är så skönt och rogivande att sitta där framför spegeln i lugn och ro på morgonen. Innan var jag mer stressad och ville bara ha klart sminkningen så fort som möjligt. 

När jag väl rensat upp, tagit alla (nästan alla) borstar på tvättning så kunde jag montera det som jag köpt på Rusta. Jag hade köpt två vita vägghyllor som skulle få sitta på varsin sina av spegeln. På så sätt kunde jag få bort en hel del produkter från bordet. Spegeln är från Clas Ohlson och är dessutom på erbjudande nu. Istället för 299SEK så kan du få den för 199SEK, perfekt som första spegel för att se om du verkligen vill ha en. Jag tycker dock inte om belysningen därför har jag valt att köpa till en spotlight att ha över. 

Självklart önskar jag mig en sådan där riktig sminkspegel, men jag har inte några tusen att lägga på en spegel tyvärr. 

När hyllorna var uppe och borstarna låg på tork så passade jag på att gå igenom alla mina produkter. Det var dags att göra en liten rensning. Vad använder jag inte och vad behöver slängas. Så skönt när det är gjort och under tiden man rensar så finns möjligheten att man hittar produkter som man glömt bort. 

För att inte förstöra det vita bordsskivan så har jag alltid en handduk liggandes framför mig. På så sätt gör det inget om jag skulle drälla med rengöringen, tappa ut pudret eller behöver i panik dutta av lite färg från borsten. Nu behöver man kanske inte ha lika stor handduk som jag har, men vi skyller på att jag är en dräller. 

Nu är det bara en sak till att fixa sedan kan jag börja göra sminkningar och fota. Det behövs nämligen en lite snyggare bakgrund. Och jag fick det smarta tipset från Louise i går att köpa mig en klädställning och ställa bakom med något snyggt tyg.

Hur ser det ut hemma hos dig där du står / sitter och sminkar dig?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Louise 12 november 2018 at 14:07

  Jag har ingentans att vara haha ? nu förtiden sminkar jag mig i badrummet för vi har så stort & ljust badrum nu. Innan satt jag alltid i sängen ellet soffan & sminka mig med en liten spegel. Vi behöver större lägenhete känner jag haha.

 • Reply Karinsbeautyroom 13 november 2018 at 07:15

  Du har ju superfint!
  Kanske dags att göra ett inlägg om detta, har tänkt på det länge men har inte blivit av.
  Vore kanske skoj som inspiration för andra då jag inte har ett vitt klassiskt sminkbord utan mer kör på “man tager vad man haver” stilen.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.