En grå onsdag och längtan tillbaka..

En helg på landet som var väldigt efterlängtad. Speciellt halloween och Alla helgona är så mysig att spendera på landet. Tror detta är tredje året på rad som vi åkt upp. Idag har jag tagit mig in till kontoret för att gå igenom all bokföring en sista gång innan den skall lämnas vidare. När det är klart skall jag möte upp min mor och åka in mot city. Kanske blir det någon shopping eller så går vi bara runt och tittar lite. Men en fika skall vi nog allt hinna med.

Men tillbaka till helgen som var. Sambon åkte upp någon dag innan mig som vanligt (känns det som nu för tiden) Jag behövde jobba lite innan och planerade att ta tåget upp på fredagen. Han med allt jag skulle på morgonen och sedan begav jag mig mot Centralen där jag skulle hoppa på tåget till Örebro. Inga konstigheter alls, förutom att vi aldrig kom iväg.

Tåget hade något fel och vi behövde alla byta vagn. Så istället för att åka iväg med fyra vagnar blev det en. Trångt och inte alls speciellt tyst som det brukar vara då det var höstlov och många barn var med på tåget. Men men sådant kan jag leva med. Väl i Örebro hoppar jag av, springer in på Espresso House och köper mig en liten pumpa latte. Ringer sambon och kliver på tåget samtidigt. Något jag tydligen inte skulle gjort. Jag ville bara komma ombord fort så jag skulle få en bra plats och kunde börja läsa mina tidningar. Tåget börjar rulla och kontrollanten kommer för att checka våra biljetter. Precis när vi passerat Örebro Södra säger hon till mig att jag sitter på fel tåg!!

Det var bara att hoppa av i Kumla, köpa ny biljett och invänta rätt tåg. Så nu kan jag checka av Kumla på listan över besökta städer i Sverige. Fick en bra plats på tåget och frågade kontrollanten om jag väl satt på rätt tåg denna gång. Väl framme i byn med rätt tåg vart det en sväng och inhandla helgens mat och dryck. Så skönt att vara i stugan, tända en brasa och ta en glas vin. Nu är det helg på riktigt.

Under fredag natt sov jag så otroligt dåligt, något som är ovanligt här uppe. Brukar sova som en stock. Men då sambon hade norpat mitt täcke fick jag sova med hans och det var så tungt och jag kände mig instängd. Fick mer eller mindre panik. När han vaknade mitt i natten och gick upp en sväng passade jag på att byta täcke och kunde då somna fridfullt. Lördagen började i raska steg. En kopp kaffe ute samtidigt som Bull fick sin morgonpromenad. Sedan var det bara att byta om och ta sig ut i skogen. Sambons mål denna helg var att plocka svamp. Jag går självklart med för att ta det han missar men egentligen går jag bara där och njuter. Tystnaden i skogen är så rogivande. Trivs verkligen som bäst där. Den stora nackdelen med att plocka all denna svamp som vi gör är att jag måste sitta och rensa allt. Och jag lovar att det tar tid. Vi fick ta med oss svamp hem som var orensad för att fortsätta rensning hemma. Men nu är hälften av svampen i frysen och den andra halvan ligger på tork.

Hur var er helg?

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.