En dröm gick i uppfyllelse!
Skönhet & Mode

En dröm gick i uppfyllelse!

När en dröm gick i uppfyllelse kan jag inte annat än att skriva av mig lite. Att få chansen att tillverka sina egna silversmycken är otroligt spännande, lärorikt och roligt!

I lördags var nog den bästa dagen på länge. En dröm gick i uppfyllelse! Jag tillbringade nämligen någon timme hos DD Sthlm där jag fick tillverka några silverringar med hjälp av Desiree som äger DD Sthlm. Det var nog i tidig tonår som min dröm startade och jag ville bli silversmed. Varför jag inte tog tag i den biten kan jag tyvärr inte komma på idag. Något jag faktiskt ångrar ordentligt. Hade jag haft ekonomin idag så skulle jag faktiskt ta tag i den drömmen på riktigt nu.

En dröm gick i uppfyllelse!

Men åter till denna lördag då jag faktiskt fick leka silversmed för någon timme. Desirée startade DD Sthlm 2014 efter ha utbildat sig i Italien. Hennes design är enkel men ändå unik i sitt sätt. Det är precis sådana smycken som jag gillar. Har lite svårt för en massa krimskrams.

En dröm gick i uppfyllelse!

Jag fick möjlighet att göra tre ringar i en enklare design. Tror jag suttit kvar än i dag om jag skulle fått fria händer och göra någon annan design än en enkel hamrad ring. Är så nöjd med ringarna och det är extra roligt då jag gjort dom själv. Min förlovningsring som är i vit guld har en design som faktiskt matchar mina nya ringar väldigt bra. Den börjar dock bli väldigt blank men lite sliten. Mina nya ringar är blanka med en hamrad yta. Och nu är alla mina ringar helt unika, varje slag med hammare har gjort dom ojämna både på alla håll. Så skratta inte åt mina ringar nedan, det är INTE lätt att få dom jämna runt om. Ja ni ser ju vilken ring som är min första. När jag använde mig av en tjockare silvertråd gick det lite lättare att få den jämn.

En dröm gick i uppfyllelse!

Efter denna dag så är respekten faktiskt starkare mot egendesignade silversmycken. Det är faktiskt inte så enkelt som en kan tro. En helt vanlig tunn silverring tar en liten stund att göra och den kan både ge ömma tummar och blåmärken på låren. Desto tjockare silver desto mer mörbultad kan designern bli. Jag gjorde mig två tunna och en lite tjockare ring.

En dröm gick i uppfyllelse!
Modeannonser från senaste numret av Vecko Revyn

Stort tack till Hanna Liska som fick upp mina ögon för DD Sthlm. Jag vart kär i silversmyckena som låg där så fint på hyllorna när jag besökte Hanna Liska under pressveckan. Ni kan läsa mer om det besöket här.

Ps. Är ni intresserade av att klämma lite på Desirées smycken så har hon några dagar kvar på sin pop up store. Under lördag och söndag har hon öppet mellan 11:00-17:00 på Bellmansgatan 26 i Stockholm. Absolut värt ett besök om du letar unika och enkla smycken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.