En bananasplit i håret med Banana Truly Nourishing
Skönhet & Mode

En bananasplit i håret med Banana Truly Nourishing

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*)

En bananasplit i håret med Banana Truly Nourishing, ja det är det minsta en kan säga om dessa produkter.

Det rasar in produkter hos The Body Shop* nu och jag tror mitt hår snart kan öppna en frukt och grönskas marknad. Tre produkter som jag har testat under min tid uppe i stugan är Banana, en liten serie för dig med normalt till torrt hår.  Varför jag valde att testa dessa produkter under semester är mest för att se hur pass mycket mitt hår skulle lukta banan.

Vi har två helt nya produkter till kollektionen Banana Truly Nourishing shampoo och conditioner. Den tredje produkten finns redan i The Body shops sortiment sedan tidigare, Banana Truly Nourishing Hair Mask*. Alla tre produkter är för dig med normalt till torrt hår och självklart 100% veganskt.

Banana Truly Nourishing Shampoo and Conditioner

En bananasplit i håret med Banana Truly Nourishing

Banana Truly Nourishing Shampoo* 100SEK / 250ml | 175SEK / 400ml

Att produkterna är berikade med äkta bananpuré från Ecuador har jag redan berättat. Detta schampo skall vara rengörande och göra håret oemotståndligt. Att det blir rent är inget jag kan säga emot. Men mitt hår blir som en stor tuss av svinto, det går knappt att dra igenom fingrarna eller att ens försöka lyfta på håret. Så är du en person som endast använder schampo när du tvättar håret vet jag inte riktigt om du skall satsa på detta. För att det nu skulle bli mjukare av denna produkt kan jag långt ifrån hålla med om. Kan det vara avsaknaden av silikonerna som behövs? Ingen aning faktiskt, men något saknas för att få full pott av mig.

Ett plus är att när du tar en klick av shampoo i handen så doftar det härliga skumbananer, men så fort du applicerat det i håret och sköljt igenom så försvinner doften.

Aqua/Water/Eau, Sodium Laureth Sulfate, Musa Sapientium Fruit Extract/Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract, Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Hydroxystearate, Sorbitan Sesquicaprylate, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Sodium Benzoate, Mel/Honey/Miel, Panthenol, Polyquaternium-7, Citric Acid, Stearic Acid, Palmitic Acid, Parfum/Fragrance, Disodium EDTA, Myristic Acid, Ascorbic Acid, Sodium Hydroxide, CI 19140/Yellow 5, CI 14700/Red 4.

Banana Truly Nourishing Conditioner* 100SEK / 250ml

Här har vi då min räddning. Efter att ha försökt skölja ur svintot så applicerar jag en lite större mängd än vanligt av denna conditioner. Håret blir genast mjukt och följsamt, finns inga som helst spår av mitt tidigare svinto. Doftar härliga skumbananer när du applicerar men försvinner tyvärr lika fort du sköljt klart håret. Finns kan du känna en svag doft när du är klar men jag trodde den skulle vara mycket starkare. Kanske är det en fördel, för inte vill en gå runt om dagarna och lukta skumbanan. Även denna saknar silikoner, du får avgöra själv om det är bra eller dåligt.

Aqua/Water/Eau, Musa Sapientium Fruit Extract/Musa Sapientum (Banana) Fruit Extract, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Phenoxyethanol, Parfum/Fragrance, Hydroxyethylcellulose, Lecithin, Mel/Honey/Miel, Panthenol, Propylene Glycol, Linalool, Ascorbic Acid, Sodium Hydroxide, CI 19140/Yellow 5, CI 15985/Yellow 6.

Banana Truly Nourishing Hair Mask

En bananasplit i håret med Banana Truly Nourishing

Banana Truly Nourishing Hair Mask* 140SEK / 240ml
Visst är det lite extra lyxigt att lägga en hårmask / inpackning en gång i veckan i samma serie som en tvättar håret med under resterande dagar. Även denna innehåller organisk bananpure från Ecuador men även Brazit nut oil från Peru. Jag känner tyvärr inte någon jätte skillnad i håret efter användning men jag ser det lite som en lyxbehandling när jag vill ha lite egentid. Hårmasken skall se till att våra håret från rot till topp och ge glans. Även som dom andra två produkterna innehåller denna inga silikoner och inte heller några mineraloljor. Kanske skall jag testa att använda denna hårmask efter att jag tvättat håret med andra produkter från ett helt annat märke bara för att se om den gör någon större skillnad jämnfört med Banana Truly Nourishing Conditioner* på mitt hår.

Aqua/Water/Eau, Musa Sapientum Fruit Extract/Banana Fruit Extract, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Bertholletia Excelsa Seed Oil, Cetyl Alcohol, Theobroma Cacao Seed Butter/Cocoa Seed Butter, Butyrospermum Parkii Butter/Shea Butter, Behentrimonium Chloride, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Theobroma Grandiflorum Seed Butter, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Sorbitan Olivate, Cetearyl Olivate, Cetrimonium Chloride, Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer, Parfum/Fragrance, Tocopheryl Acetate, Diheptyl Succinate, Citric Acid, Ethylhexylglycerin, Isopropyl Alcohol, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Ascorbic Acid, Linalool, Panthenol, Tocopherol, CI 19140/Yellow 5, CI 15985/Yellow 6.

Kommer jag att fortsätta använda dessa produkter?

Ja absolut, för mitt hår vart inte sämre än vad det är idag. OM jag nu använder shampoo och conditioner tillsammans vill säga. Att endast använda shampoo är inte på tal om. Jag kommer troligen varva dessa med mina vanliga produkter för blekt hår då jag inte vill ha en gul underton. Mitt hår blir otroligt luftigt när det väl torkat och jag behöver inte oroa mig för att behöva använda borsten. Jag använde endast fingrarna till att “kamma” ut håret medans det var blött och sedan har jag varit redo att gå. Om jag kommer köpa nya förpackningar efter att dessa är slut kan jag inte svara på idag faktiskt.

Som slutsats måste jag säga att det faktiskt är lite roligt med denna bananserie. Mitt hår är otroligt mjukt och doftar svagt av banangodis, kan det bli bättre. Jo jag blir sjukt sugen på godis varje gång jag har tvättat håret. Nu vill jag se en serie som doftar saltlakrits!


Detta inlägg innehåller delvis pressutskick, men åsikterna är fortfarande till 100% mina egna och har inte gått att köpas eller påverkas av en tredje part. Mer info finner du under PR & Policy.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.