På Bordet

Dinner for two

Dinnerfortwo-1

Det var länge sen vi fixade en hel tre rätters på hemma plan. Även om vi planerat och handlat allt för en tre rätters så blir alltid efterrätten lidandes, man orkar helt enkelt inte den när man stått i köket hela kvällen.

Både jag och sambon älskar att stå i köket ett antal timmar under helgen. Med lite musik och ett gott vin / öl så blir kvällen så mycket roligare. Vi försöker på komma på nya saker som kräver lite extra tid men ibland ger vi oss an recept vi gjort tidigare men inte riktigt lyckats. Denna kväll var en sådan.

Kvällens meny
Förrätt – Räkcocktail alá Magdalena Graaf
Varmrätt: Hummerravioli
Efterrätt: Mugcake

Låter som världens enklaste meny, men testa själv att göra egen ravioli. Kanske inte jätte svårt, men det tar tid och krävs lite pill.

Dinnerfortwo-5

Räkcocktailen är väldigt enkel och kräver inte speciellt många ingredienser, men sjukt god. Den funkar till dom flesta tillfällena. Lyxa till den med hummer eller kaviar. Vi gjorde så att vi tillredde och åt förrätten för att ha lite mat i magen innan vi gav oss på varmrätten. Det är lätt att man blir lite kinkig om man står för länge vid spisen utan mat i magen.

Dinnerfortwo-13

Hummerravioli, låter kanske lite små trist men det är bara fördomar. Skippa den där raviolin på burk och gör din egen. Självklart kan man byta ut fyllning till massa andra alternativ. Vi har mixtrat lite med receptet för att det skall passa oss. Det som vi har problem med är själva pastan. Även då jag har en pasta”maskin” så lyckas jag nästan aldrig känns det som. Funderar starkt på att köpa färska pastaplattor nästa gång och testa. Ja eller så fortsätter jag att träna lite.

Dinnerfortwo-14

Denna gång gjorde vi lite annorlunda. Enligt recept tar man två cirklar och gör små tefat men för att inte få så väldigt mycket pasta tänkte jag testa att göra halvmånar på en pasta cirkel istället. Blev inte världens vackraste men jag fick fram det slutresultatet jag ville.

Eftersom det inte blev så väldigt mycket ravioli, 5 kuddar vardera så kom vi faktiskt fram till efterrätten. Det kändes väldigt fel dock att göra just denna efterrätt då jag älskar att baka, men jag har under en längre tid velat testa dessa små påsar så ikväll bli den kvällen.

Dinnerfortwo-19

Mugcake, ja vad säger man. Världens enklaste efterrätt. På 1 minut i micron har du en söt kaka klar. Lite fascinerade faktiskt. Sambon fick vanilj med choklad bitar och jag tog ren choklad. 6 msk mjölk blandar du ut pulvret med direkt i den kopp du skall servera. Sambons mugcake reste sig inte lika mycket som min men jag rekommenderar ändå att ha en hög kopp när du gör detta. Chokladen reste sig till det dubbla så det är lätt att få översvämning i micron om man inte passar sig.

Om man är skicklig så kan man nog få ur mugcaken ur mugg/koppen och sedan servera den med lite grädde eller glass. Jag kommer garanterat se till att ha minst två påsar hemma hela tiden. Perfekt om du får oväntat fikabesök eller att ta med sig till landet där man har begränsat med bakmöjligheter. Eller varför inte på husvagnssemestern, om du nu har micro i husvagnen.

Recepten kommer från Recept.nu

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply johanna 18 november 2015 at 18:37

    Vad duktig du är som gör egen pasta. Aldrig vågat mig på. Och mugcaken lät spännande. Trist att jag kör sockerarter diet just nu ?

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.