Det här med min stil – Rensa Garderoben

Det här med min stil - Rensa Garderoben

Visst är det helt underbart med en ny klädkammare, men det kräver arbete. Även om sambon har gjort otroligt mycket jobb så skall jag nu gå in med finliret. Det är dags för “Det här med min stil – Rensa Garderoben”.

Som dom flesta som följer mig här eller på Instagram vet så håller vi på att bygga om i vår källare just nu och jag skall få en klädkammare. I och med detta så måste den garderob jag har idag flyttas ner två våningar. Det skall rensas, slängas och tvättas. Ja varför inte passa på att tvätta upp alla kläder som säkert bara hängt där i garderoben i evigheter. Undrar hur många “nya” plagg jag kommer hitta. Men det jag tänkte gå igenom idag är hur det är med att just rensa en garderob. Vad bör jag tänka på? Första steget jag bestämt mig för är att ALLA plagg skall provas innan jag bestämmer om dom skall slängas, sparas eller doneras. Dom plagg som jag skall spara måste jag kunna bära imorgon. Det får absolut inte vara något som helst “denna tröja kan jag säkert ha om några månader när jag gått ner lite i vikt”. Något sådant skall inte existera. Och inte heller, men jag om jag lägger upp dessa byxor så kan jag ha dom. Det kommer aldrig hända. Jag vet att jag har flera byxor och kjolar som jag vill lägga upp men det kommer sig aldrig för.

Hur många plagg har du i din garderob som du aldrig använder för att dom väntar på rätt tillfälle eller behöver justeras?

Men jag kan ju inte göra mig av med alla plagg som jag inte kan använda imorgon tänker du. Nej det är sant. Det var egentligen bara ett sätt att tänka. Dom plagg som jag kommer kunna ha inom 2-3 månader pga väderlek kommer att få stanna. Imorgon kanske jag inte sätter på mig ett linne och ett par shorts.

Vad skall jag göra med alla plagg som jag inte kommer behålla då? Dom plagg som är trasiga eller rent allmänt sunkiga kommer att åka i soporna. Men dom där plaggen som någon annan skulle kunna bära är lite väl synd att slänga. Så antingen får jag portionera ut dom bland bekanta eller så skänker jag dom till Erikshjälpen.

Jag har faktiskt en låda i garderoben som jag kallar “landet”. Undrar om inte denna låda skulle få åka i soporna eller om jag så smart faktiskt skulle ta med mig dessa plagg och förvara dom i en låda på landet. För det är faktiskt bara på landet jag bär dom. Det är allt från målarfärgströjor, army byxor och slitna linnen. Alla dom där kläderna jag aldrig skulle bära hemma men är praktiska att ha just på landet. Har ni några sådana plagg?

Och så har vi den där lådan som jag tror är den tråkigaste och minst sexiga lådan i hela garderoben, strumplådan! Jag hatar verkligen att stå och gräva i den lådan varje morgon och försöka hitta två par strumpor som matchar och inte är trasiga. Varför slänger jag inte paret när ena strumpan gått sönder??

Nej nu skall alla trasiga strumpor bort. Och framför allt, para i hop alla strumpor så jag slipper det där jäkla letandet varje morgon. Nu längtar jag till sommaren då jag slipper bära strumpor.

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.