Det är på nyårsdagen det händer..

Årets nya löften om att bli hälsosammare inleds denna dag. Vi skall leva så mycket hälsosammare och gå ner 10 – 30 kg innan badsäsongen drar igång. Känns det igen? Kanske inte för alla men jag lovar att det är många av er som i tystnad sätter detta mål minst en gång om året. Vad är planen då, utesluta allt som innehåller socker, kolhydrater och fett? Medier överöser oss med olika bantningstips och vilka produkter som du bara måste testa ifall du vill gå ner i vikt.

Det är som sagt ingen nyhet att jag har övervikt, det behöver jag inte räkna ut på någon BMI räknare. Tidigare i december fick jag konstaterat att det är faktiskt inte bara fett på min kropp som gör att jag ser överviktig ut, utan jag är otroligt svullen runt om på hela kroppen. Något vi nu i januari skall börja jobba med. Det kanske gör att det blir lite lättare att jobba med vikten i framtiden. Men här kommer inte ni inte hitta några mirakelkurer eller bantningstips. Denna domän är fri från sådant!

Mitt 2023

Jag har satt upp ett mål för 2023 när det kommer till min hälsa och det är att jag skall satsa på min inre hälsa. För att orka med att lägga om kosten och träna mer eller liknade så måste jag först få bukt på min kroniska smärta. Men det är inte så att jag tänker hinka i mig med onyttigheter fram till den dagen. Jag har redan börjat smått med att byta ut mina mejeriprodukter till växtbaserat, vilket inte var något som helst svårt.

Sedan har vi det där med socker. Jag hoppar inte över socker helt, det måste jag erkänna. Men jag vill gärna försöka kunna göra det. Tanken är inte att ersätta det vita sockret med honung, sirap eller sötningsmedel. Vill jag ha något med socker så tar jag något med socker. Det jag är ute efter är att hitta produkter som kan få mig att vilja hoppa över sockret helt, inte ersätta det. Så det är en sak jag kommer dela med mig av här faktiskt. Hittar jag något som är värt att dela med mig av så kommer ni absolut få det.

Ett nytt år är perfekt start på något nytt helt enkelt oavsett om du ger dig nyårslöften eller inte. Se det mer som en möjlighet att bara ta hand om dig själv lite mer än du gjorde under 2022 bara.

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.