Hälsa & Livet

Det är ingen vanlig dag idag!

Pälsbollen är idag 92 år om vi räknar människoår, men jag tror nog att 19 år som katt låter mycket bättre. Pensionären som lever som en tonåring…

Idag är ingen vanlig dag här hemma. Det är nämligen så att Bull fyller 19 år. Det är en gammal fyrbent pälsboll vi har här nu. Skall man ta och räkna det i människoår så fyller han i dag 92 år. Lever han 2 år till så blir han tydligen 100 människor år. Har inte den blekaste hur det går ihop, men Google säger så iallafall.

För er som är nya här så kan jag berätta lite om Bull så att ni hänger med när jag väl skriver om honom i framtiden. Han och hans bror Bill kom till oss vintern 2000 efter ha blivit hittade i en sportbag på slussen. Jag är osäker på hur många veckor dom var när vi fick dom men dom hade inte blivit 12 veckor ännu, så dom var väldigt små. Dom gjorde verkligen allt tillsammans, det var inte många minuter om dygnet som dom var separerade. Bill och Bull upp i dagen kan jag lova.

Bill fick vi tyvärr ta bort för ca 9 år sedan då han blev sjuk. Sen den dagen har Bull varit herren på täppan och vi har nu varit inneboende hos honom sen dess. 

Att han fyller 19 år idag är inget vi kan tro egentligen. Han lever som en 5 åring, är överallt hela tiden och är absolut ingen slöfock. Älskar att klättra och sova i kartonger. Äter det mesta som inte kommer från en kattmatsburk. Nu har det gått nästan precis ett år sedan vi fick veta att han har struma, men som vi ser det så är det inget han lider av. Han är precis den katt han var innan vi fick reda på det. 

Älskar kartonger, stora som små

Han har absolut sina dåliga vanor (enligt mig) och det är att väcka oss några gånger per natt. Helst genom att sjunga riktigt högt och sitta och slicka mig i ansiktet. Bull går på en skalman klocka och då är det mat och sova på vissa tider. Han är en jäkel på att gå runt och sjunga högt och tydligt lite när han känner för det om dygnet. 

Nu senast fick han för sig att matvägra när vi var i Amsterdam, men efter fyra dagar blev han allt för hungrig och gick med på att äta grillad kyckling. När vi kom hem så gick vilken mat som helst utan problem. Han är otroligt bortskämd när det kommer till mat. Favoriterna är förstås kyckling, fläskfilé, falukorv, bullar, räkor, grädde och ärtsoppa.

Så idag har ni fått lära känna min lilla pälsboll i familjen, nu skall jag gå och koka lite fisk åt födelsedagsbollen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Karin 30 november 2018 at 18:27

    Stort grattis till Bull! Mina pälsbollar hälsar oxå 🙂

    • Reply Annica 30 november 2018 at 19:46

      Han tackar så mycket! 🙂 Det har blivit spraygrädde och kanelbulle för hans del denna kväll.

    Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.