Hälsa & Livet

Det är dags att inreda lite

Detta inlägg innehåller annonslänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*) Mer info finner du under PR & Policy.

Det är äntligen dags för oss att börja inreda och flytta in i gillestugan. Hösten betyder mysiga filmkvällar och kanske ett glatt häng i baren.

Vi har som gått som blivit klara med gillestugan när det kommer till dom större inköpen. Det är nu dags att börja inreda med dom där små detaljerna som gör att rummet blir personligt och på riktigt känns som vårt. 

Innan vi drog igång med detta projekt så visade jag lite bilder på hur gillestugan ser ut tror jag. Väggarna var täckta med “ölands panel”, en riktigt mörk sådan. Båda tyckte den passade bra in i rummet då det var en blandning av biorum och bar. Vi ville ha det mörkt och murrigt. Men då detta rum troligen inte har renoverats sedan det byggdes 1979 så var det dags.

Vi har valt mörka men varma nyanser på väggarna. Dock är vi inte riktigt överens med Bauhaus om att det skulle vara en röd underton på dom grå väggarna. Jag får det hela till att väggarna är mer lila än grå. Den fjärde väggen valde vi att måla svart då bioduken täcker mer eller mindre hela den väggen. Golvet blev en aning mörkt i skiftad grå och svart laminat. Inte för ljust så att det blänker och inte för mörkt att jag inte ser spindlarna. Resterande inredning som hyllor, mediabänk, högtalare, soffa och bar går i antingen svart, mörk grått eller kromat. Bänkskivan i baren är dock i svart marmor. 

Men nu är det som sagt dags för oss att få till dom där små detaljerna som gör rummet. Allt skall flyta i hop och inget material får sticka ut. Nu tänker jag vara benhård med det i detta rum!

Stormlykta* från Kosta är något jag älskar att inreda alla rummen med. Vi har några olika sedan tidigare runt om i huset, men dom är i mässing. I gillestugan vill jag ha en som matchar resten av inredning och denna i silver är perfekt!

Båda älskar att tända ljus och denna golvljusstake* i smide från Dorre vore himla snygg på golvet strax intill soffan. 

Nu vet inte jag hur mycket drinkar som kommer tillredas i denna bar men jag skulle ändå vilja uppdatera alla verktyg för att kunna göra riktigt goda drinkar när det väl är dags. Jag har hittat en fruktpress* till mina limedrinkar och så det klassiska barsetet*. 

Vi är fortfarande ute efter något som gör det bekvämt att sitta i soffan och titta på en lång film. Jag är en sådan person som gärna vill slänga upp fötterna någonstans och ibland känns det inte så trevligt att slänga upp dom på bordet. Så en sittpuff* skulle vara perfekt, både till mina fötter eller dom kvällar vi behöver fler sittplatser. 

I baren vill jag ha två enkla barstolar*. Dom skall vara lätta att slänga i väg om dom är i vägen och lätta att torka av om det skulle hända en olika i baren. 

Vet ni hur svårt det är att hitta det perfekta soffbordet*? Det skall vara perfekt höjd, rätt färg på materialet och så får det inte vara för tungt eller stort. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.