Democratic Front Row

DEMOCRATIC FRONT ROW

Ingen gick väl miste om att Fashion Week Stockholm pågick under förra veckan. Du kanske sätt bänkad på någon av visningarna?

Alla har inte äran att få sitta på front row under Fashion Week Stockholm. Tänk att få sitta där och se alla spännande visningar, massa snygga plagg som skall ta oss igenom nästa säsong.

DEMOCRATIC FRONT ROW

Jag hade turen att komma över en inbjudan till  Ida Klamborn´s visning. Som nu inte var vilken visning som helst. Detta var nämligen världens första democratic fashion show.

Democratic Front Row är en VR-upplevelse filmat i 360-grader. Upplevelsen lever kvar – direkt i mobil. Med ett par riktigt sexiga cardboards kunde jag följa showen och samtidigt dela med mig om mitt tycke.

Det kändes lite konstigt att sitta hemma i soffan och följa showen genom glasögonen men ändå rätt häftigt. Utan cardboard räcker det med mobilen där du kan titta på visningnen i appen Front Row i App Store och Google Play. Eller om du vill äga dig ett par så kan du leta lite här.

DEMOCRATIC FRONT ROW

Under Ida Klamborns visning representerades varje like från appen i ljusinstallationen på front row. De tolv mest omtyckta plaggen bland de som tog plats på Fashion Week i Stockholm via live-streamen hittar du på websidan.

DEMOCRATIC FRONT ROW

IDA KLAMBORN står för grafiskt starka uttryck där textiler och mönster tillsammans med detaljer och finish skapar intressanta kontraster och förlängda siluetter.

Ida Klamborn är en svensk modedesigner baserad i Stockholm. Vid sidan av sin utbildning på Textilhögskolan i Borås har Ida vunnit ett flertal priser och stipendier, nu senast är hon nominerad till Årets Designer på Elle-galan 2016. Dessutom klär hon kvinnor som artisterna Zara Larsson, Seinabo Sey och Silvana Imam.

Jag ser redan fram emot nästa år och hoppas då på flera visningar på samma sätt som denna. Om du är nyfiken på showen tycker jag absolut att du skall klicka in på sidan och titta.

You Might Also Like

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.