Dare to be you´s julkalender 2017 – Lucka 15

Dare to be you´s julkalender 2017 - Lucka 15

Dare to be you´s julkalender 2017 - Lucka 15

Detta inlägg innehåller affiliatelänkar, du finner dom märkta med en asterisk (*)

Dare to be you´s julkalender 2017 – Lucka 15 är öppnad och i dag fokuserar vi på ögonen.

Att jag älskar att måla mina läppar är inget jag sticker under stolen med, jag tror det beror lite på att jag är så otroligt dålig på att få till snygga ögon. MEN med dagens vinst har jag gett mig tusan att försöka. Kiss New York har släppt otroligt läcker palett med alla dess färger du kan tänka dig behöva vid en sminkning.

Dare to be you´s julkalender 2017 - Lucka 15

Black Lace innehåller 10 skuggor ( 2 matta och 8 glittriga) och en primer som du lägger innan ögonskuggan. I paletten finner du även en pensel och en liten spegel på insidan av locket. Designen är väldigt snygg tycker jag så det är inga problem att låta den ligga framme och pryda sminkbordet.

Dare to be you´s julkalender 2017 - Lucka 15

Men åter till innehållet i paletten, hur snygga är inte dessa färger! Du kan utan problem få till en snygg vardagsmakeup eller en färgstark festmakeup. Det är bara din egen fantasi som sätter stopp. Att ha en primer i paletten är väldigt smart och gör att du slipper bära med dig fler produkter om du skall på resande fot.

Dare to be you´s julkalender 2017 - Lucka 15

För att rama in dina snygga sminkade ögon så vinner du även ett par snygga lösögonfransar (Daisy)*. Personligen har jag svårt för lösögonfransar, men jag tror det beror på att jag är så fruktansvärt usel på att få dom att sitta snyggt. Fördelen med dessa lösögonfransar är att dom ser naturliga ut från början och då blir inte dom för överdrivna på dina egna fransar utan mer som en extra volym och täthet. Med fransarna får du ett lim så att du enkelt kan applicera dom så fort du får hem vinsten.

Fransarna är tillverkade av naturligt hår och kan återanvändas. Det skall inte heller vara några problem att bära dom för en som har linser.

Du som vinner dagens lucka, skall vi ha som mål att att få till snyggaste sminkningen med dessa produkter från luckan. Antar du utmaningen och lägger upp ditt resultat på Instagram?

Dagens lucka är i samarbete med Kiss New York .

Tävlingsregler:

Denna lucka är öppen 15 december mellan 07:00 och 23:59, sedan är det för sent att tävla.

 1. Gilla Dare to be you på både Instagram och Facebook
 2. Hur gör du för att få till den perfekta sotningen?

Lycka till!

Varje måndag kommer jag att presentera vinnarna här på bloggen för veckan som gått, men kommer även att meddela vinnaren per email så glöm inte att dubbelkolla din mailadress. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Endast deltagare med svensk adress kan deltaga.

You Might Also Like

30 Comments

 1. Titti skarp

  jag ser till att ha dom rätta makeup bortsarna och en bra primer så ögonskuggor med bra pigment
  börjar med ljusa toner in mot ögat och jobbar mig utåt med mörkare nyanser
  hoppas på tur

 2. Caroline Torbjörnsen valberg

  Tar stegvis mer och mer ögonskugga och olika nyanser 🙂

 3. Caroline O

  Följer som carolineoddsson på instagram ? Jag suddar och suddar och suddar! Så man får det perfekta djupet i sin look 🙂

 4. Kristin Hammar

  Jag vet ingenting om sotning (och löjligt lite om sminkning egentligen) men jag lovar, jag tar reda på detta och visar på instagram om jag vinner! 🙂

 5. My Thulin

  haha har fortfarande inte lyckas få till den perfekta sotningen.. behöver träna helt enkelt 😉

 6. Cecilia E. Ny

  Jag älskar när man får en “fade:ad” sotning. Lite ljusare längst in och nästan avart längst ut. Gärna med någon silvrigt glittrig ton. Dessa färger skulle passa mig alldeles perfekt eftersom jag inte är den som använder ljusa rosa toner osv. Och jag markerar alltid ögon mer än läppar

 7. Sanna

  Lika underbar vinst som alltid, och den vore perfekt hemm hos mig i min tomma sminkväska som nyligen rensats ur.

  För att få till den bästa sotningen börjar jag med att välja en väl pigmenterad svart ögonskugga. Därefter börjar jag applicera den på ögonlocket (jag tar gärna lite extra så att jag har mycket pigment att tona ut). Applicerar den max upp till globlinjen (vecket ovanför ögongloben). Därefter är det dags att börja tona ut och det gör jag bäst med en mjuk, lite fluffig pensel. Jag drar sminkborsten vågrätt fram och tillbaka – följer formen på den svarta färgen som jag applicerat och fokuserar på ögonlockets yttre del. Fortsätter med en mjuk kajal under fransarna och på vattenlinjen, och slutligen en massa mascara (glöm inte underfransarna också).

  Gillar din sida på FB (Sanna Kaakinen) och följer dig via Instagram (mammasvardag).

  Kram Sanna

 8. Love

  gillar och följer på instagram och fb! (lovedalberg)
  Mitt bästa tips för en bra sotning är att lägga en basskugga i en ljusare färg i globlinjen som ger en bra övergång och det inte blir en skarp skuggning. Supersnyggt att ha en liten korallfärg i globlinjen med en svart sotning!

 9. Maria Helmersson

  Jag har provat ett flertal ggr med sotning, men aldrig lyckats så jag blir nöjd. jag behöver nog träna mer och behöver några fler bra skuggor till min hjälp

 10. Malin Svensk Björck

  Jag brukar ta svart glittrig skugga på ögonlockets yttre och nedre del. Sen svart eyeliner.
  Suddar ut eyelinern mot skuggan med en pensel. Sen tar jag en annan pensel och suddar ut skuggan mot resten av ögonlocket så att säga. Ibland använder jag en till skugga efter det. Typ guld eller silver glittrig. Suddar ihop dom lite och gör mjuk kant med pensel. Brukar bli riktigt bra!
  Följer på Instagram, @hostdagjamningen
  Gillat På Facebook, Malin Svensk Björck
  Ha en fin helg!

 11. Anna-Märta Stålnäve

  Jag får nog aldrig riktigt till den där perfekta sotningen som man ser på makeup-bilder, men vem fan får det egentligen? Jag gör det bästa jag kan med bra produkter och en bra primer under och brukar känna mig skitsnygg ändå. Fake it til’ U make it liksom..

 12. Anna J

  Börjar med en ljus/neutral skugga på hela ögonlocket. Använder en mörk grå eller brun skugga istället för svart för det blir lite mjukare look. Sotar från yttre ögonvrån och in mot halva ögonlocket och längst med globlinjen. Tar sen en tjockare borste och suddar i kanterna så den mörka får en mjuk avrundning. Kör ett lager till o gör om proceduren om jag vill ha det mörkare. Avslutar med en eyeliner 🙂 ?

 13. Anna

  Jag älskar att fokusera på ögonen, troligen för att jag har så litet till läppar. Jag sotar ögonen såväl till vardag som till fest. I princip alltid på samma sätt, men jag väljer olika nyanser beroende på tillfälle. Just i kväll har jag en svart kajal närmast fransarna, såväl uppe som nere. Därefter en nästan svart (kolsvart blir aldrig snyggt) ögonskugga på hela det rörliga locket och i globlinjen samt under undre ögonfransarna. Jag suddar alltid med en snedskuren borste, så att det blr en ganska bred, men uttonad linje nedtill. På övre ögonlocket sotar jag globlinjen några millimeter uppåt, men låter resten av området mellan globlinje och ögonbryn vara orört. Inget glitter, ingen highlighter, bara naken hud. Därefter mycket svart mascara. Det är det hela!

 14. Emmy

  Var inte orolig för att det ser för mycket ut utan kör på och sudda hela tiden så det inte blir några skarpa kanter. Och var inte rädd att använda andra färger än svart som tex lila, grönt och blått 🙂

 15. Tingeling

  Lägger en ljus grund på ögat som jag sedan bygger upp mörkare mot ögonvingen och blendar för att få bort alla skarpa linjer

 16. Ronja

  åh detta hade vart underbart att vinna, mitt bästa tips är att införskaffa en fluffig borste (typ en sån https://www.nordicfeel.se/makeup/applikatorer/borstar-penslar/nordicfeel-beauty-tools-smokey-eye-brush-19589?gclid=Cj0KCQiAgs7RBRDoARIsANOo-HjJwEt_rOwYiXG2_VAbIkg1s7gmpjiJ-LFibKRgif1jhL3bA1W-qJsaAgaoEALw_wcB).. använd gärna nån kul färg på ögonlocket och sen där “ögonbenet” börjar, ta med fluffiga och svep längs den linjen med en mörkare ögonskugga.. 🙂

 17. Sophie

  Använder olika penslar. Lite färg i taget och jobbar upp en bra färg och fin skuggning.

 18. Tatiana

  Vilken underbar vinst! Jag är så dålig på att lägga ögonmake-up, men försöker ändå tappert varje gång, haha. Jag brukar först ta en ljusbeige skugga på hela ögonlocket och under nedre fransraden. Sedan applicerar jag en mörk, gärna tex mörkgrå skugga alldeles intill fransarna runt hela ögat som jag suddar ut så inga skarpa kanter finns kvar. Blir jättesnyggt att avsluta det hela sen med en eyeliner.

  Följer både på Facebook och på Instagram som _vieille_ame

 19. Orawan sikhinaram

  Steg 1: IG:orawan.sikhi Fb:orawan Sikhinaram.
  Steg 2: brukar börja lätt med en brun nyans som passar hud tonen och jobba mig uppåt mot mörkare färger för att stegvis kunna se hur kraftig effekt jag vill ha på ögonen. Brukar lägga en eyeliner vid slutet som är något närmare slutet på ögonen än vad en vinge brukar vara för att inte ha all fokus runt ögonen men på sminkningen som helhet.

 20. Elga Holm

  Jag tror att träning och ännu mer träning är det som är nödvändigt för att kanske till slut få till den där snygga sminkningen.

 21. Klara Liabäck

  Jag försöker precis lära mig att göra den perfekta sotningen och då vore detta perfekt. Jag älskar verkligen att sminka mig och försöker hela tiden lära mig nya tekniker.
  Hoppas jag blir vinnaren 🙂
  GOD JUL!

 22. Anna T

  Följer på Instagram (annathornell86) och på Facebook

  För att få till den perfekta sotningen börjar jag med att lägga en ögonskuggsprimer över locket, sen packar jag på med den skuggan jag vill använda för tillfället och ”blendar” uppåt med en tät men ganska fluffig borste. Jag lägger sedan samma skugga med en tät liten borste under ögat för att knyta ihop det hela. Som sista touch målat jag på massor med mascara på både över- och underfransar

 23. Anna Kihlström

  Använder en mörkare skugga i den palett jag använder. Grönt

 24. rebecka

  Bästa sotningen måste vara genom en kombo av kladdig svart penna att ’sudda ut’ och en pudrig ögonskugga att fylla i och göra en snygg fadning. och längsta fransarna såklart.

 25. Becky

  Det viktigaste är att använda bra produkter och rätt borstar!Och lite övning såklart!

 26. Liselotte Eriksson

  Hej, har gillat på fb men har inget instagramkonto så kan inte gilla där. Men jag tittade åtminstone.
  Jag kämpar fortfarande med den perfekta sotningen så tyvärr kan jag inte säga hur jag gör då jag inte lyckats ännu. Tror mycket på penslar dock så testar olika varianter. En vacker dag kanske jag lyckas.

 27. Carina

  En bra penna som ger rätt sotning.
  Gärna rodial.

 28. Sophie Nilsson

  Jag älskar ögonskuggepaletter och blir som ett barn när jag får syn på en palett,ett must have.
  Bästa sotningen är att jobba fram effekten genom att grunda skarpt och sedan sudda, sudda och sudda ögonskuggan.

 29. Camilla Wiklund

  Följer på fb som Camilla Wiklund och på instagram som lillakarlsbyn
  Jag är helt urusel på sotning, ser mest ut som en tvättbjörn…men ett tips är att öva mycket och använda en väl pigmenterad ögonskugga. Ta mycket, så att du kan sota utåt. Sen växlar du och sotar lite på ett öga i taget, så de blir lika.

 30. Anna L

  kollar instruktionsfilmer och har tålamod och tid ; )
  @zemam på Instagram Anna Larsson på Facebook

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.